mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ue
ue
26 15.10.2022 09:11:54

Vem, da vas bom razžalostil, ampak Olimpije ni več

Luka Vovk
V resnici je Olimpija še vedno tukaj in to je poudaril tudi predsednik. Pojasnil je tisto, kar pravzaprav vemo, le da stalno pozabljamo in Cedeviti Olimpiji poenostavljeno pravimo – Olimpija. Kot tistemu od Iva, Perota, Jureta ali Marka, skratka, tistemu, ki je brez težav polnil legendarno tivolsko dvorano in do vrha napolnil vitrino. Cedevita Olimpija pa je avantgarda, kot se je ob združitvi Cedevite in Petrola Olimpije izrazil Emil Tedeschi. Danes dodaja, da je predvsem športno-poslovni podvig brez primere. Eden najuspešnejših poslovnežev v regiji, tvorec imperija Atlantic Grupa, je spregovoril posebej za Ekipo.

Emil Tedeschi, izjemno uspešen hrvaški poslovnež, je leta 2019 združil dva kluba – zagrebško Cedevito in ljubljansko Olimpijo. Takrat je spravil košarkarski svet na Hrvaškem in v Sloveniji na noge. Kako je prišlo do tega? Kdo je dal idejo? 
"Vem, da vas bom užalostil, ampak Olimpije ni več. Pravzaprav je še tu, vendar se je združila z drugim klubom. Saj vem, da ko rečete Olimpija, je to izrečeno v slengu, in tudi vem, da bo v pogovoru med ljudmi vedno le Olimpija. S tem res nimam težav in ne gre za nikakršen egotrip, rad pa vedno to povem. Treba je vedeti, da je obe mednarodni tekmovanji – eurocup in ligo ABA – v ta zakon, ki ne bo kratkotrajen, prinesla Cedevita. Seveda nadvse spoštujem tudi zgodovino in tradicijo. Ravno zadnjič sem se srečal z legendarnim Ivom Daneuom. Objela sva se, prisrčno pozdravila, on pa se mi je zahvalil za vse, kar delamo za Olimpijo. ‘Ampak, gospod Ivo, Olimpija je šla, zdaj je združena z drugim klubom,’ sem mu rekel. Pa je hitro odvrnil, da seveda ve, da se ime spreminja, češ danes je Cedevita, prej je bila Petrol, še prej Union ... A to je vendarle malo drugače; pri Cedeviti gre za športno združitev dveh subjektov, in ne zgolj za sponzorstvo. Ampak v redu, zame je to zdaj ena družina. Ne gre za Slovence in Hrvate. Mene nikakor ne zanima, od kod kdo prihaja, niti ne želim preštevati krvnih zrnc. Včasih denimo na kakšnem spletnem forumu preberem, da naj bi bila to hrvaška Olimpija, da je Cedevita, in ne Olimpija. Tem neumnostim se le nasmejem," je dejal Tedeschi.

In še o Luki Dončiću, proračunu Cedevite Olimpije, slovenskih športnih uspehih, davčni zakonodaji, Juretu Zdovcu, evroligi, Partizanu, Crveni zvezdi, slovenskih igralcih v klubu, umetnem klubu, nacionalni izdaji, o tem, kaj bo pripravil ob prvem velikem pokalu in še o posebnem presenečenju za košarkarsko ekipo, ki domuje v Ljubljani ... Pripeljal bo ...

VSE TO IN ŠE VEČ V DANAŠNJI IZDAJI EKIPESN

Članki iz rubrike