oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ku
ku
0 27.04.2022 12:02:46

Košarkarska EVFORIJA NARAŠČA! Goste pa skrbi GLAVNI SODNIK, ki naj bi že večkrat sodil V ŠKODO TURKOM

alesfevzer.com
Odštevamo ure do super košarkarskega spektakla v razprodanih Stožicah - obračuna za polfinale evropskega pokala med Cedevito Olimpijo in Bursasporjem.

Košarkarska evforija v Ljubljani in tudi celotni Sloveniji narašča, še posebej po sinočnji odlični novici, da zmaje tudi na predzadnji stopnici pohoda v evroligo čaka tekma na domačem parketu. Ker je namreč Andorra v gosteh premagala Gran Canario, v rednem delu pa je bila manj uspešna od Ljubljančanov, bo prihodnji teden gostovala v Stožicah. Jasno, če bodo nocoj Olimpijini košarkarji uspešni proti Turkom.

Slednji prav tako iščejo svojo pot do napredovanja, razburila pa jih je objava sodniške trojke. Glavni sodnik bo namreč Italijan Luigi Lamonica, pomočnika bosta Šved Saulius Racys in Albanec Gentian Cici. Lamonica je brez dvoma eden najboljših evropskih sodnikov, po mnenju mnogih celo najboljši.

lamonica
Profimedia


Izkušeni 56-letni delivec pravice iz Pescare je že večkrat sodil v Ljubljani in je tako stari znanec že prej Tivolija in tudi Stožic, po mnenju Turkov pa se je že večkrat 'izkazal' s pristranskim sojenjem v škodo - turških ekip. Tako naj bi v finalu evrolige v sezoni 2015/16 s spornim odločitvami oškodoval Fenerbahče in do zmagoslavja pomagal košarkarjem CSKA-ja. V tej sezoni pa naj bi bile sporne njegove odločitve na tekmi med Anadolu Efesom in Barcelono, kakopak v škodo Efesa.

Spomnimo: pred dvema letoma je bil Lamonica, skupaj s slovenskim sodnikom Damirjem Javorjem in Turkom Eminom Mogulkocem žrtev grških huliganov, ki so po evroligaški zmagi Barcelone v Atenah proti Panathinakosu napadli taksi s sodniško trojko. Napadalci so razbili steklo, ki je tako močno porezalo Lamonico, da so ga odpeljali v bolnišnico na šivanje.

Danes se znamenitemu italijanskemu sodniku gotovo ne bo zgodilo kaj podobnega. Dvorana bo od njega zahtevala predvsem pošteno sojenje, če pa bo ob žolčnem protestiranju Turkov, ki jih prav zaradi njega že daje živčnost, tu ali tam kakšno dosodil v korist domačega moštva, bo 13.000 navijačev znalo primerno pozdraviti.

Članki iz rubrike