podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ku, STA
ku, STA
0 26.04.2022 23:04:25

NORO, kaj se dogaja ZMAJEM! Pred SPEKTAKLOM v RAZPRODANIH Stožicah SIJAJNE novice in doza dodatnega motiva!

alesfevzer.com
Košarkarje Cedevite Olimpije ob 20. uri čaka prva od dveh tekem sezone v tem tednu. Pred razprodanimi Stožicami - kar se je nazadnje zgodilo februarja 2011 - bodo v četrtfinalu evropskega pokala gostili turški Bursaspor.

Zmagovalec današnjega spektakla se bo v polfinalu pomeril z MoraBanc Andorro, ki je v četrtfinalu z izidom 79:77 v gosteh presenetila Gran Canario. To hkrati pomeni, da bo Cedevita Olimpija v primeru današnje zmage nad Burso tudi polfinalno tekmo odigrala pred domačimi gledalci! V zagotovo spet razprodanih Stožicah. No, seveda mora Bursa najprej pasti! 

Včeraj si je polfinale z zmagom nad Ulmom s 83:77 priigral tudi Virtus Segafredo Bologna, ki ga bo v polfinalu izzval zmagovalec današnjega dvoboja med Valencio - Metropolitansom 92.

Zmaji se že spogledujejo z evroligo

Ljubljančani bodo naskakovali deseto zaporedno zmago v tem tekmovanju in mesto med prvimi štirimi ekipami v evropskem pokalu. Zmagovalec končnice, ki se vse do konca igra na zgolj eno tekmo, bo v naslednji sezoni član elitne evrolige.

Olimpija je v evroligi nazadnje igrala v sezoni 2012/13, a je bila tedaj le še bleda senca ekipe, ki je dve leti prej kar nekajkrat do vrha napolnila novo dvorano Stožice. V sezoni 2010/11 so v Ljubljani med drugimi gostovali Panathinaikos, Barcelona, Maccabi Tel Aviv ter Lottomatica iz Rima, ta je uradno zadnji tekmec Olimpije, ki je igral pred razprodanimi Stožicami.

Evroliga je 23. februarja 2011 v okvirček s številko gledalcev zapisala 12.600. Proti Barceloni jih je bilo neuradno še nekaj sto več, kar še do danes velja za rekord Stožic na košarkarskih tekmah. Uradno ima dvorana za košarkarske prireditve kapaciteto 12.480 sedežev.

Kapetan Jaka Blažič z nestrpnostjo pričakuje prvi spektakel tega tedna v Ljubljani; v soboto je namreč v Tivoliju na sporedu še prva tekma končnice v ligi Aba proti Igokei. "Ekipa si je polne Stožice prislužila z dobrimi predstavami v zadnjih mesecih. Ponuja se nam izjemna priložnost za polfinale evropskega pokala in naredili bomo vse, da se prebijemo naprej. Nasprotnik je izjemna ekipa, ki po moje trenutno poleg nas igra najboljšo košarko v evropskem pokalu. Zagotovo pred nami ni lahka naloga," pravi Blažič.

Cedevita Olimpija si je četrtfinale priigrala z zmago proti Turk Telekom Ankari (93:80), Bursaspor pa je sredi Beograda po podaljšku presenetil Partizan (103:95).

"Nepričakovano je pred nami še ena domača tekma v končnici evropskega pokala. Vsi, ki poznamo ekipo Bursaporja, smo vedeli, da je pred Partizanom v osmini finala težka naloga, ker vemo, kako naši sredini tekmeci igrajo zadnja dva meseca. Z igro čez celotno sezono smo si priborili domačo tekmo v četrtfinalu. S tem imamo malo več možnosti za napredovanje v naslednji krog, a to zagotovo ne pomeni nič, saj se številnim ekipam pred domačimi navijači ni izšlo po načrtih," pravi trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac.

"Zelo spoštujem turško ekipo. Dober prijatelj sem z njihovim glavnim trenerjem, ki je zagotovo eden od najboljših mladih trenerjev v Evropi. Ima izkušnje z vodenjem v evroligi, zdaj dela odličen posel v turškem državnem prvenstvu in evropskem pokalu. Naša zmaga na sredini tekmi ni samoumevna. Zagotovo na tej tekmi favoritov ni. Bursaspor igra zelo pametno košarko, verjetno govorimo o najboljši ekipi, gledano na ekipno igro v celotnem tekmovanju," je na novinarski konferenci pred dvobojem dodal Golemac.

Cedevita Olimpija in Frutti Extra Bursaspor sta v tej sezoni srečala že v skupinskem delu. V Bursi so zmagali domačini 93:84, v Stožicah pa je bila boljša Cedevita Olimpija s 103:86.

Vrata dvorane se bodo odprla 90 minut pred začetkom tekme. Klub poziva navijače, da se na tekmo odpravijo nekoliko prej kot običajno, da se izognejo gneči pri vstopu v dvorano. Hkrati gledalcem priporoča uporabo javnega prevoza, saj kupljena vstopnica zagotavlja tri ure pred tekmo in tri ure po koncu brezplačno vožnjo z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa.

Članki iz rubrike