Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.03.2022 14:50:40
Deli članek:

Sanjal je o tem, da bi se pomeril tudi z DONČIĆEM, a je perspektivni ukrajinski košarkar PADEL za svojo DOMOVINO (foto)

Ukrajinski mediji so sporočili še eno žalostno vest.

V zadnjih dneh smo že velikokrat omenili, da so številni ukrajinski športniki svojo športno opremo postavili v kot in se oblekli v vojaška oblačila, da bi pomagali pri branjenju svoje domovine.

Iz Ukrajine je prišlo že več žalostnih novic tudi o smrti perspektivnih športnikov, nazadnje so naznanili tudi smrt le 19-letnega perspektivnega košarkarja Bogdanova Popova.

Ukrajinski mediji so poročali, da je Popov svoje življenje izgubil med napadom ruske vojske na hidroelektrarno Kaniv, ki je nekaj več kot 100 kilometrov oddaljena od Kijiva. Podrobnosti, kako je umrl, še niso znane.

Bogdanov je nazadnje igral v mladinski kategoriji, na tekmah je v povprečju dosegal 13 točk in kar 19 skokov. V prihodnosti se je želel preseliti v ZDA, kjer je hotel študirati na univerzni UCLA in igrati v študentski ligi NCAA.

Za UCLA je igral tudi njegov idol Bill Walton, po njegovih stopinjah si je želel tudi Popov, ki je sanjal o igranju v ligi NBA, v kateri bi se gotovo srečal tudi z Luko Dončićem. A mladeniča je žal čakala drugačna, grozljiva usoda.