Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
03.03.2022 13:12:52
Deli članek:

O tem govori VES BALKAN: Sloviti Obradović ne bi mogel nikoli voditi Hrvaške! Zakaj? Tu je pojasnilo ...

Profimedia

Sloviti srbski košarkarski strokovnjak Željko Obradović je v pogovoru s hrvaškim Indexom pojasnil, zakaj ne bi mogel nikoli voditi hrvaške reprezentance.

Željko Obradović je velikan evropske in bržkone tudi svetovne košarke. Sloviti srbski strokovnjak se je poleti po skoraj 30 letih vrnil k Partizanu, kjer je leta 1991 tudi začel svojo trenerko pot, zdaj pa je s hrvaškim Indexom spregovoril o številnih temah. Med drugim se je dotaknil tudi reprezentance in pojasnil, da nikoli ne bi mogel voditi hrvaških košarkarjev. Ne glede na to, da na čelu hrvaške košarkarske zveze sedi njegov dober prijatelj Dino Rađa.

"Za Dina bi naredil veliko stvari, saj je moj dober in velik prijatelj, tega pa ne bi mogel storiti. Ko sem zaključil s sodelovanjem z reprezentanco svoje države, sem si rekel, da ne bom mogel voditi niti ene reprezentance druge države. Ne predstavljam si, da bi moral voditi kakšno drugo reprezentanco proti svoji. Imel sem veliko ponudb, pa se vse zavrnil iz tega razloga. To je edini razlog. Ne gre se zgolj za Hrvaško, ampak za vse ostale reprezentance," je dejal Obradović.