Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.02.2022 22:49:39
Deli članek:

Barcelona prepričljivo dobila el clasico evrolige

Profimedia

Veliki derbi 26. kroga košarkarske evrolige, takoimenovani el clasico med Real Madridom in Barcelono so sredi španske prestolnice dobili Katalonci s 86:68. Po točkah so se izenačili z Madridčani na vrhu razpredelnice. Oboji imajo dvajset zmag in pet porazov.

Za Real Madrid, desetkratne evropske prvake, je bil to prvi poraz na štirinajstih tekmah na domačem igrišču v tej sezoni evrolige.

Barcelona je vodila od začetka do konca. Tekmo je odprla z vodstvom 24:2 in nato vseskozi nadzorovala potek dogodkov na parketu dvorane WiZink v Madridu.

Pri Real Madridu, ki je trojke metal 2:22, je izstopal le Walter Tavares, ki je dosegel 25 točk, za Barcelono pa je Nicolas Laprovittola zbral 20 točk, 13 jih je dodal Dante Exum, enajst Brandon Davies, po deset pa Kyle Kuric in Nick Calathes.

Real Madrid in Barcelona imata tri zmage prednosti pred Armani Milanom, s štirinajstimi zmagami pa sledijo CSKA Moskva, Olympiacos in Zenit Sankt Peterburg.

Danes sta bili v evroligi odigrani še dve tekmi. Crvena zvezda je na gostovanju v Kazanu vpisala deveto zmago (84:77), Panathinaikos pa je v Villeurbannu proti Asvelu dosegel pomembno zmago v boju za obstanek (76:63).