Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.02.2022 10:10:28
Deli članek:

Pojasnil VSE! Dončićev ŠEF Cuban o razlogih, zakaj so se odpovedali Porzingisu: Brez njega smo ...

Profimedia

Lastnik Dallasa je pojasnil, zakaj se je odpovedal enemu svojih največjih zvezdnikov.

Danes zjutraj je slovensko in evropsko javnost presenetila novica, da je Dallas ostal brez svojega velikega zvezdnika. Na zadnji dan prestopnega roka so se odpovedali Kristapsu Porzingisu, ki je bil še pred kratkim nezamenljiv, v klubu pa so očitno spremenili svoje mnenje.

Visokoraslega Latvijca je vodstvo kluba zadnji dan prestopne tržnice skupaj z izborom v drugem krogu enega od prihodnjih naborov poslalo v Washington v zameno za branilca Spencerja Dinwiddieja in krilnega košarkarja Davisa Bertansa.

Po mnenju strokovnjakov in poznavalcev je bila ta odločitev o menjavi Porzingisa sprejeta predvsem na podlagi zdravstvenega kartona, ki je tudi letos v izpustil kar nekaj tekem zaradi težav s kolenom in hrbtom, lastnik kluba Mark Cuban pa je v javnost poslal drugačno sporočilo. "Mislim, da je Kristaps Porzingis izjemen talent. Ampak potrebovali smo strelca (Bertans) in potrebovali smo igralca, ki zna odlično z žogo (Dinwiddie) in ki zna ustvariti met. Enostavno, potrebovali smo dva igralca, ki bi zapolnila veliki luknji, poleg tega smo dobro igrali tudi brez Porzingisa. Vseeno pa moram poudariti, da je velik talent, resnično menim, da mu bo šlo v Washingtonu precej bolje kot mu je šlo pri nas," je za ameriške medije dejal Cuban.