Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
10.02.2022 18:19:44
Deli članek:

BUM BUM BUM! Goran DRAGIĆ ima nov klub! Na zadnji dan prestopnega roka se seli v Texas

Profimedia

Na selitev zlatega slovenskega kapetana smo nestrpno čakali, saj je bilo jasno, da v Torontu ne bo ostal.

Na zadnji dan prestopnega roka smo vendarle dočakali novico o Goranovi menjavi kluba. Kanadčani so se naposled dogovorili s San Antoniem, Dragić pa je osrednji akter menjave med kluboma. Ob Dragiću bo Toronto San Antoniu prepustil še prvi izbor na letošnjem naboru. V drugo smer bo krenil še en veteran - Thaddeus Young, tudi Drew Eubanks, San Antonio pa je deležen še izbora v drugem krogu letošnjega nabora.

Kot je mogoče sklepati iz novic, ki prihajajo iz ZDA, namerava San Antonio Dragića menjati naprej. Domnevni kandidati so Dallas, Milwaukee, Chicago in LA Clippers.

Petintridesetletni Dragić je v tej sezoni, po selitvi iz Miamija, v dresu Toronta zaigral le na petih tekmah, v povprečju je dosegal 8 točk, 2,8 skoka in 1,8 podaje. V tej sezoni ima v pogodbi zapisano letno plačo v višini 19.440.000 ameriških dolarjev.

Dve leti mlajši Young je na 26 tekmah zabeležil naslednje številke: 6,1 točke, 3,6 skoka in 2,3 podaje. Na naboru leta 2007 ga je kot 12. po vrsti izbrala Philadelphia. Njegova letošnja letna plača znaša 14.190.000 dolarjev.

V NBA se bo prestopni rok končal drevi ob 21. uri. ESPN in The Athletic sta zapisala, da bo James Harden v prihodnje igral pri Philadelphii. V nasprotno smer naj bi se odpravil Avstralec Ben Simmons, v kadrovsko menjavo pa na bi bila vključena še dva igralca Philadelphie - Seth Curry in Andre Drummond.