blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Foto 1 Njena.si

Žena slovenskega pevca zaradi raka umrla stara 33...

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

ku
ku
0 13.12.2021 06:28:07

PRVIČ LETOS! Dallas proti eni najslabših ekip BREZ POMOČI DONČIĆA, končni rezultat pa ... (video)

Profimedia
Napovedi so se uresničile, Dallas je tekmo proti Oklahomi Cityju odigral brez Luke Dončića.

Slovenski košarkarski zvezdnik je na prejšnji tekmi proti Indiani obnovil poškodbo gležnja, zaradi česar je moral današnjo na gostovanju pri Oklahomi Cityju izpustiti. Z ekipo je vseeno odpotoval na tekmo, kjer pa je bil priča odlični predstavi soigralcev. Slednji so visoko premagali eno najslabšo ekip lige NBA in slavili s 103:84.

Ob odsotnosti Dončića sta tokrat v ospredje stopila Jalen Brunson z 18 točkami in 9 skoki ter Maxi Kleber, ki je dodal 16 točk in 7 skokov. Dallas je odigral peto tekmo v letošnji sezoni, na kateri ni mogel računati na pomoč slovenskega asa, in prvič zmagal, s tem pa so košarkarji razmerje zmag in porazov poravnali na 13:13. 

"Skušali smo najti različne poti do koša, kako se znajti brez enega najboljših igralcev lige. Težko je, vendar nismo odnehali, iskali smo rešitve, držali smo ritem ter skušali biti natančni," je po zmagi dejal Brunson.



Trener Dallasa Jason Kidd je po tekmi izpostavil Brunsonov niz 5:0 sredi tretje četrtine in pohvalil njegovo sposobnost, da se je lahko prilagodil Dončićevi vlogi na parketu.

"To je luksuz, da je prišel s klopi in takoj pokazal, da lahko igra tudi v začetni peterki. Je pravi profesionalec. Zelo nam je pomagal držati ritem in odlično je vodil napad," je o Brunsonu dejal Kidd.

Dallas sicer časa za počitek nima, že v noči na torek po slovenskem času ga čaka nova preizkušnja, v goste pa prihaja ekipa Charlotte Hornets.

Značke: dallas, dončić

Članki iz rubrike