Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 25.09.2021 10:00:55

Zvezdnik lige NBA se je znašel v VELIKIH TEŽAVAH: Če se ne BO CEPIL, mu GROZI ...

Profimedia
Čeprav vodstvo lige NBA od košarkarjev ne zahteva cepljenja, se je eden od zvezdnikov prav zaradi tega znašel v velikih težavah.

Dejstvo je, da liga nima vpliva na odloke, ki jih glede omejevanja širjenja okužbe s koronavirusom uvajajo lokalne oblasti. To pomeni, da košarkarji, ki ne bodo cepljeni, ne bodo smeli igrati v dvoranah klubov New York Knicks, Brooklyn Nets in Golden State Warriors.

Iz New Yorka prihajajo informacije, da je tam cepljeno celotno moštvo, pri Brooklynu jih nekaj še ni, med njimi je tudi Kyrie Irving, član Golden Stata Andrew Wiggins pa je zaprosil, da bi pri njem glede cepljenja naredili izjemo; 26-letni Kanadčan se namreč ne želi cepiti, za to pa je navedel verske razloge.



Ameriški mediji poročajo o tem, da vodstvo lige ni ustreglo njegovi prošnji, še več, tudi če bi mu, mu to verjetno ne bi koristilo. V San Franciscu lahko v dvorano pridejo zgolj cepljene osebe, pri čemer niso izvzeti niti posamezniki, ki se niso cepili tako zaradi zdravstvenih kot verskih razlogov. To pa velja tudi za košarkarje in spremljevalno osebje.

Čeprav je vodstvo lige igralcem dovolilo, da se sami odločijo glede cepljenja, Wiggins ne bo smel igrati domačih tekem Golden Stata, ker so taka pravila. Vse bolj glasne pa postajajo govorice, da bi ga klub utegnil zamenjati s katerim od klubov, pri katerem ne bi imel težav s tovrstnimi pravili. Iz združenja igralcev pa poročajo, da je bilo doslej cepljenih okoli 90 odstotkov košarkarjev v ligi NBA.

Značke: liga-nba, cepljenje

Članki iz rubrike