Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
1 23.09.2021 16:46:02

Tekmec OLIMPIJE v državnem prvenstvi z OKREPITVIJO iz AVSTRALIJE! Ali lahko Domžalčani kaj zakuhajo?

Inst
Slovenskim klubom ravno ne cvetijo rožice, zato jim z omejenim proračunom kakšna okrepitev ne uspe, spet druga pa je lahko zadetek v polno.

Slovenski košarkarski prvoligaš Helios Suns je po nepričakovanem odhodu Miloša Glišića, tega je ustavil zdravniški pregled, le dobil zadnjo okrepitev na centrskem položaju. Kot so sporočili iz domžalskega kolektiva, bo Heliosov dres nosil 203 centimetre visoki in 28-letni Avstralec Venkatesha "Venky" Jois.

Jois lahko igra na obeh centrskih položajih, nazadnje pa je igral v domovini za ekipo Dandenong Rangers. Kot so zapisali pri Heliosu, ga je športna pot po končani univerzi Eastern Washington v ZDA vodila v Estonijo, na Japonsko, v Nemčijo, pa tudi na prostor bivše Jugoslavije - nastopal je za hrvaško ekipo iz Osijeka, za katero je v hrvaškem državnem prvenstvu v povprečju beležil po 17,6 točke, 9,4 skoka ter 3,1 podaje.



"Joisa smo spremljali že nekaj časa. Gre za hitrega, borbenega in iznajdljivega košarkarja, za katerega menim, da se bo dobro vklopil v sistem naše igre. Njegov primanjkljaj višine je lahko prednost in ne slabost, saj želimo gojiti hitro košarko. Glede na to, da je sezona pred vrati, bomo na njegovo pravo formo in vlogo seveda morali nekoliko počakati, kar pa tudi ne moti, saj verjamemo, da se sezona lomi v drugem delu, ko bomo tudi s pomočjo Avstralca lovili svoje cilje," je dejal trener Dejan Jakara.

Jois pa je dejal, da težko pričakuje vrnitev na parket. "O Helios Suns sem slišal samo dobro, po pogovoru s trenerjem in vodstvom kluba pa se mi je bilo še lažje odločiti za prihod v Domžale. Poznam nekaj košarkarjev, ki so nastopali v Sloveniji, zato vem, v kakšno okolje prihajam. Začetek tekmovanja je blizu, zato bom naredil vse, da se čim prej uigram z ekipo ter da bomo skupaj rasli iz meseca v mesec."

Članki iz rubrike