900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 04.06.2021 07:28:18

Kaj pa, če bi to naredil DONČIĆ?! LeBron si je po šokantnem izpadu privoščil sramotno potezo! (video)

Profimedia
Branilci naslova, košarkarji Los Angeles Lakers se poslavljajo od letošnje sezone lige NBA.

V ligi NBA smo v 1. krogu končnice doživeli prvi šok: po šesti tekmi so se poslovili branilci naslova, košarkarji Los Angeles Lakers z LeBronom Jamesom na čelu. S skupnim izidom 4:2 je bil boljši Phoenix, ki je na zadnji tekmi zmagal s 113:100. Junak tekme je bil Devin Booker s kar 47 točkami in 11 skoki, domača obramba zanj enostavno ni našla rešitve. Na drugi strani je LeBron James dosegel 29 točk in devet skokov.


Brez poškodovanega Anthonyja Davisa, ki je igral le pet minut, domači niso našli načina, da bi se uspešno zoperstavili tekmecem. Že v prvem delu so gostje povedli s 33:11, v drugem delu je prednost narasla na 48:19, v začetku tretjega dela pa je bila razlika že +30 (66:39). Do konca so gostitelji poraz ublažili, žarek upanja jim posijal dobre tri minute pred koncem, pri izidu 94:83, a so gostje pozneje še enkrat "pritisnili na plin". LeBron James pa je še enkrat pokazal, da gre za slabega poraženca, po tekmi je namreč takoj odvihral v slačilnico, na parketu se sploh ni rokoval z zmagovalci in si tako prislužil številne kritike.

V naslednji krog pa se je uspelo prebiti Denverju Vlatka Čančarja. Denver je tokrat s 126:115 premagal Portland in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah uvrstili v konferenčni polfinale. Slovenski košarkar Vlatko Čančar tokrat v dresu zmagovalcev ni dobil priložnosti za igro. Pri Denverju je Jokić dosegel 36 točk in osem skokov, Morris 22 točk in devet podaj, Michael Porter ml. pa je k zmagi prispeval 26 točk. Pri Portlandu je z 28 točkami in kar 13 podajami izstopal Damian Lillard.

Članki iz rubrike