Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 02.06.2021 09:33:07

Katastrofalen PORAŽENEC! Spet je to naredil, veliki LeBron James izgubil živce in ... (video)

Reuters
Branilce naslova lige NBA le še poraz loči od izpada v prvem krogu končnice.

Ekipa Denver Nuggets je v prvem krogu končnice severnoameriške košarkarske lige NBA doma po dveh podaljških s 147:140 premagala Portland Trail Blazers in povedla s 3:2 v zmagah ter za napredovanje potrebuje le še eno slavje. Slovenski košarkar v vrstah domačih Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro.

Nuggets so zmagali kljub 55 točkam, ki jih je dosegel Damian Lillard za klubski rekord Portlanda v končnicah, od tega je zadel 12 trojk, kar je rekord lige v zaključnih bojih za prvaka.

Pred tem jih je 11 v končnici zabeležil igralec Golden State Klay Thompson v Oklahoma Cityju 10. maja 2016. Za domače je Srb Nikola Jokić zbral 38 točk, 11 skokov in devet podaj.



Košarkarji Brooklyn Nets so premagali Boston Celtics s 123:109 in slavili v zmagah s 4:1, igralci Phoenix Suns pa so visoko odpravili branilce naslova Los Angeles Lakers, bilo je 115:85 za vodstvo Phoenixa s 3:2 v zmagah.

Devin Booker je dosegel 30 točk za Phoenix, ki je prišel do lepe prednosti že na začetku tekme. Lakers so sicer povedli z 10:5, a so tekmeci v uvodu v drugo četrtino odgovorili z delnim izidom 21:2. Prednost je v tretjem delu narasla že na 36 točk, ko je igrišče dokončno zapustil zvezdnik LeBron James, ki je dotlej dosegel 24 točk, rezervist Kyle Kuzma jih je dodal 15, nihče drug pa iz ekipe Lakers ni dosegel dvomestnega števila točk.

Brez poškodovanega Anthonyja Davisa se je še enkrat izkazalo, da so Jezerniki katastrofalni. James prave pomoči ni imel, zadnji del je spremljal s klopi za rezerve, sredi zadnje četrtine pa dogajanja na parketu ni mogel več spremljati in predčasno odvihral v slačilnico.

Značke: lebron, james, lakers, nba

Članki iz rubrike