900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 01.06.2021 19:30:14

Najboljše SLOVENKE nadaljuje priprave

alesfevzer.com
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca se je po dveh dneh premora zbrala v Zrečah, kjer nadaljuje priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bosta med 17. in 27. junijem gostili Francija in Španija. Do odhoda v Strasbourg bodo slovenske košarkarice odigrale še dve prijateljski tekmi, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Slovenke se bodo v ponedeljek in torek na Kodeljevem dvakrat pomerile s Poljsko. Ponedeljkovo tekmo, ki se bo pričela ob 18. uri, si bo ob upoštevanju vseh koronskih ukrepov mogoče ogledati tudi v živo, medtem ko bo torkov obračun zaprt za javnost.

Slovenke so se v nedeljo zgodaj zjutraj vrnile s pripravljalnega turnirja na Slovaškem, zdaj pa se na začetek svojega tretjega zaporednega nastopa na Eurobasketu znova pripravljajo v Zrečah, kjer bodo trenirale vse do sobote, nato pa se bodo preselile v Ljubljano. Tam se bodo pripravljale do 13. junija, ko bodo odpotovale na EuroBasket.



Varovanke Damirja Grgića so do zdaj odigrale štiri pripravljalne tekme, na vseh štirih pa so bile uspešne. Najprej so v Laškem dvakrat ugnale Črno goro, potem pa so bile na Slovaškem uspešne še proti domačinkam in Poljakinjam. Slovenke poleg dveh obračunov s Poljsko pred začetkom prvenstva v Strasbourgu čaka še obračun s Francijo.

"Skozi prve štiri pripravljalne tekme smo videle, da se naša pripravljenost dviga, a še vedno nismo na stopnji, na kateri si želimo biti. V teh zadnjih dvanajstih dnevih pred odhodom na EuroBasket pričakujem, da bomo dale od sebe naš maksimum in da bomo popravile še tiste zadnje podrobnosti v igri, da bomo na prvenstvu res pokazale naše najboljše predstave," pred nadaljevanjem priprav razmišlja reprezentantka Tina Trebec.

Članki iz rubrike