reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 20.05.2021 07:56:45

KRALJ! LeBRON se je znašel v izgubljenem položaju, nato pa je s svojo potezo v zadnjih sekundah ŠOKIRAL! (video)

Profimedia
V dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v končnico severnoameriške košarkarske lige NBA je Memphis s 100:96 ugnal San Antonio, branilci naslova Los Angeles Lakers pa s 103:100 Golden State Warriors, s čimer so že potrdili nastop v nadaljevanju in dvoboj s Phoenixom.

Memphis z zmago ostaja v igri za osmo mesto na zahodu, kjer pa še vedno za zmago zaostaja za Golden State Warriors. Junak domače zmage je bil Jonas Valanciunas, ki je ob 23 točkah zbral tudi neverjetnih 23 skokov. Dillon Brooks je osem od svojih 24 točk dosegel v zadnji četrtini.

"Po zmagi se seveda počutimo dobro, a nismo še v končnici. Storiti moramo tudi ta korak," je občutke po zmagi opisal Jo Morant, ki je k zmagi prispeval 20 točk.

Pri San Antoniu, ki je izgubil petič zaporedoma, sta po 20 točk dosegla DeMar DeRozan in Rudy Gay. Sicer pa je svojo priložnost za zmago imela tudi ekipa iz Teksasa, ki je v zadnjem delu zaostanek 10 točk spremenila v vodstvo z 80:79, nato pa so gostitelji vnovič zaigrali bolj zbrano in si priigrali tesno zmago.

Tekmec za osmo mesto in dvoboj z Utahom v prvem krogu končnice so Golden State Warriors. Los Angeles si je v medsebojnem dvoboju namreč že priigral sedmo mesto na zahodu. S 25 točkami in 12 skoki je pri Los Angelesu izstopal Anthony Davis, LeBron James pa je dosegel nov trojni dvojček  22 točk, 11 skokov in 10 podaj. Stephen Curry je na nasprotni strani dosegel kar 37 točk.

Tik pred koncem je Golden State vodil še z 98:96, Davis in James pa sta z mirno roko poskrbela za preobrat. James je s težkega položaja zadel odločilno trojko.

Članki iz rubrike