mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.02.2021 08:19:04

Miami GORANA DRAGIĆA se pobira, TODA ...

Profimedia
Košarkarji Miami Heat so na gostovanju v New Yorku v ligi NBA zabeležili drugo zaporedno zmago. Ob odsotnosti prvega organizatorja igre Gorana Dragića, ki si je na zadnji tekmi poškodoval gleženj, so s 109:103 premagali domače moštvo Knicks ter svoj izkupiček zmag in porazov to sezono izboljšali na 9:14.

Miamiju je po sedmih porazih na osmih tekmah zdaj uspelo zmagati dvakrat zaporedoma. K zmagi nad Kratkohlačniki je največ prispeval center Bam Adebayo s 24 točkami in 11 skoki, na sicer precej tesnem dvoboju pa je bil odločilen tudi prispevek Jimmyja Butlerja, ki je blestel v drugem polčasu.

Na tekmi, kjer sta si moštvi 12-krat izmenjali vodstvo, kar 14-krat pa je bil rezultat izenačen, so se na koncu boljše znašli gosti iz Miamija. Butler je v drugem polčasu dosegel 12 od 17 točk in na koncu le za las zgrešil trojni dvojček z desetimi skoki in devetimi podajami.

"Nismo se dali. Branili, skakali in igrali smo kot ekipa. To je bistvo vsega," je po tekmi dejal Butler. Lanski finalisti sicer še niso našli forme, ki jih je skoraj pripeljala do naslova. Veliko se ukvarjajo s poškodbami in z odsotnostmi ključnih igralcev.


Pri Miamiju, ki je imel pred tedni težave z izbruhom novega koronavirusa v svojih vrstah, je zdaj poškodovan Dragić, ki si je na pretekli tekmi zvil gleženj. Klub sicer še ni sporočil, kako huda je poškodba, ob tem pa ameriški športni mediji ocenjujejo, da gre za bolj kratkotrajno odsotnost z igrišč.

Na preostalih tekmah preteklega večera je izstopala zmaga Utah Jazz nad Indiana Pacers s 103:95. S četrto zaporedno zmago in 15. na zadnjih 16 tekmah je Utah pri izkupičku 19:5 zdaj na prvem mestu v ligi.

Najnovejšo zmago je ekipa zabeležila kljub odsotnosti prvega organizatorja igre Mika Conleyja, glavno ime domače ekipe pa je bil Donovan Mitchell. Ta je bil blizu trojnega dvojčka, na koncu je dosegel 27 točk, 11 podaj in devet skokov.

"Od samega začetka sem želel zavzeti miselnost, da nam bo na tej tekmi uspelo. Bila so obdobja, ko smo bili nekoliko utrujeni, a na koncu smo jo skupaj izpeljali," je po tekmi dejal Mitchell.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike