gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
2 21.11.2020 08:04:17

Nova moč PRVAKOV. 'Strahopetna bela pi**a,' je oklical LUKO DONČIĆA

Reuters
LA Lakersi v novo sezono še z najboljšim šestim igralcem.

Moštvo Los Angeles Lakers se je prvi dan sklepanja pogodb na tržnici prostih igralcev v severnoameriški ligi NBA okrepilo z Montrezlom Harrellom. Američan je bil v minuli sezoni izbran za najboljšega šestega igralca lige, z jezerniki je podpisal dvoletno pogodbo v višini 38 milijonov dolarjev.

Šestindvajsetletnik, ki je zadnje tri sezone igral za Los Angeles Clippers, je v minulem tekmovalnem obdobju v povprečju dosegal 18,6 točke in 7,1 skoka na tekmo, nadvse pa je odmeval incident s tretje tekme končnice med ekipama Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers, ko je Montrezl Harrell Luko Dončića oklical za "Bitch ass white boy", kar bi se slovenilo približno kot "Strahopetna bela pi**a".


Prvaki iz mehurčka v Orlandu so tako po Dennisu Schröderju in Wesleyju Matthewsu dodali še tretjega igralca, s katerim so pomladili moštvo v lovu za drugim naslovom zapovrstjo. Los Angeles je sicer zapustil Dwight Howard, ki bo kariero nadaljeval pri Philadelphia 76ers.

Moštva s slovenskimi igralci so bila prav tako aktivna prvi dan odprtja tržnice. Miami Heat so poleg podaljšanja pogodbe Gorana Dragića oznanili, da se vrača tudi center Meyers Leonard, ki je podpisal dvoletno pogodbo v vrednosti 20 milijonov dolarjev.

Je pa moštvo s Floride zapustil Derrick Jones mlajši, ki je odšel k Portland Trail Blazers (2 leti, 19 milijonov dolarjev). Dallas Mavericks Luke Dončića je po dobrih predstavah v mehurčku ob koncu minule sezone podpisal pogodbo s Treyem Burkom (3 leta, 10 milijonov dolarjev).

Denver Nuggets, za katerega igra Vlatko Čančar, so si zagotovili zvezdnika Reala iz Madrida Facunda Campazza. Argentinec bo dve leti nosil dres Denverja, ki bo Realu odštel kar šest milijonov dolarjev za odkup pogodbe. Finančne podrobnosti sodelovanja še niso znane.

Moštvo je sicer zapustil Jarami Grant, ki je podpisal triletno pogodbo z Detroit Pistons (60 milijonov dolarjev). Z Detroitom sta pogodbi podpisala tudi centra Jahlil Okafor in Mason Plumlee. Pri Los Angeles Clippers ostaja Marcus Morris (4 leta, 64 milijonov dolarjev), pri Brooklynu pa ostrostrelec Joe Harris (4 leta, 75 milijonov dolarjev). Še en ostrostrelec, ki je bil po poročanju ameriških medijev na spisku želja Dallasa, Latvijec Davis Bertans ostaja v Washingtonu, s katerim je sklenil petletno pogodbo v višini 80 milijonov dolarjev.

Najvišjo pogodbo je za uvod letošnje tržnice podpisal De'Aaron Fox, ki ostaja pri Sacramento Kings. Kot omejenemu prostemu igralcu mu je moštvo ponudilo najvišjo možno pogodbo za pet sezon, ki mu bo prinesla 163 milijonov dolarjev.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike