favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.11.2020 07:23:08

Vse je jasno! GORAN DRAGIĆ sprejel ODLOČITEV o svoji nadaljnji karieri

Profimedia
Slovenski zvezdnik je razblinil vse dvome.

Goran Dragić je na Twitterju potrdil, da ostaja pri Miami Heat v severnoameriški ligi NBA. Po pravilih najmočnejšega košarkarskega tekmovanja je 34-letni Ljubljančan ob polnoči postal prost igralec, a le za nekaj trenutkov, saj je takoj po odprtju tržnice oznanil, da ne bo zamenjal klubskih barv.

Neuradno se je tržnica igralcev odprla ob polnoči, uradno pa bodo lahko igralci pogodbe podpisali v nedeljo ob 6. uri zjutraj po slovenskem času. V tem času bi imel sicer Dragić priložnost, da se pogovarja s klubi v ligi NBA, a je takoj, ko je bilo to mogoče, oznanil, da ostaja na Floridi.

Slovenski košarkar, ki za vročico igra vse od leta 2015, ko je tam pristal kot del menjave iz Phoenixa, je po poročanju The Athletica podpisal dvoletno pogodbo v višini 37,4 milijona dolarjev oz. 31,5 milijona evrov.

Sprva je časnik Miami Herald poročal, da naj bi mu ponudili 20 milijonov dolarjev za eno sezono z možnostjo podaljšanja še za eno, če bi se za kaj takega odločil Miami, a so bile številke na koncu nekoliko drugačne.

"Lepo se bo znova obleči v dres Miamija. Zjutraj sem se zbudil in videl vse te plakate okoli moje hiše. To je bilo res lepo presenečenje in komaj čakam, da se vrnem nazaj na delo," je v posnetku na Twitterju dejal 34-letnik.

Dragića je v Ljubljani v bližini njegovega domovanja pričakal velik transparent, pred OŠ Valentina Vodnika v Zgornji Šiški ter pred nekdanjo dvorano košarkarskega kluba Ilirije v Šiški pa stojita obcestna plakata plakat z napisom, "tvoja druga družina je vedno s teboj", naročnik pa je bilo prav moštvo Miami Heat.

Dragić je bil eden ključnih igralcev ekipe s Floride na poti do uvrstitve v veliki finale lige NBA. V njem se je na prvi tekmi Dragić poškodoval, kasneje pa se je na šesti tekmi vrnil, a ni mogel preprečiti zmagoslavja Los Angeles Lakers, ki je slavil s 4:2 v zmagah.

V sezoni 2019/20 je Dragić, sicer eden najbolj spoštovanih igralcev v Miamiju, v povprečju dosegal 16,2 točke ter 5,1 podaje in 3,2 skoka na tekmo. V končnici floridskega mehurčka v Orlandu pa je dosegal 19,1 točke, 4,4 podaje in 4,1 skoka na tekmo.

Značke: košarka, nba, slovenija

Članki iz rubrike