stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
3 19.11.2020 08:28:03

BOMBASTIČNA noč za Dallas! Dončić dobil kar ŠTIRI nove soigralce, med njimi tudi … (Video)

Reuters
Dallas je bil aktiven na dan, ko je v ZDA potekal nabor novincev v ligi NBA.

Dallas Mavericks so uresničili vse, kar so si zadali za to sredo, dobili vse, kar potrebujejo, pišejo ameriški mediji, lokalni dallaški pa so trgovanju Marka Cubana in sodelavcev dali celo čisto desetico. Kaj vse jim je uspelo?

S svojim 18. izborom na naboru novincev so Telički vzeli 20-letnega Avstralca Josha Greena iz univerze Arizona, ki je v pretekli sezoni na kolidžu odigral 30 tekem in dosegal 12 točk, 4.6 skoke, 2.6 asistenci in 1.5 ukradeni žogi na tekmo. »Najboljši pa je v obrambi, tam dela razliko na igrišču,« je o krilnem košarkarju v svojem poročilu izpostavil analitik Eric Fawcett. Več o njem si lahko ogledate na priloženem videu.

Po prepričanju novinarja Ringerja, s katerim se strinjajo mnogi, je Dallasu še boljša poteza uspela s svojim 31. izborom na naboru. Vzeli so Tyrella Terryja iz Stanforda, ki bi naj bil 'kraja' tega nabora. 20-letni branilec velja za izvrstnega ostrostrelca, v ligi NCAA je njegov odstotek meta za tri točke več kot 40-odstoten, dosegal pa je po 14.6 točke, 4.5 skoka in 3.2 asistence na tekmo.

Bomba dne iz Dallasa je sledila tik zatem, ko so si na naboru zagotovili Terryja. Svojega dozdajšnjega glavnega ostrostrelca Setha Curryja so na razočaranje mnogih tako lahko poslali v Philadelphio, od koder so pripeljali še enega obrambnega specialista Josha Richardsona, dobili so tudi 36. izbor na letošnjem naboru, s katerim so vzeli 201 cm visokega branilca Tylerja Beyja (22). A glavna okrepitev za Dallas bo seveda 27-letni branilec Richardson, nekdanji soigralec Gorana Dragića v Miamiju, kjer je v predlanski sezoni dosegal rekordnih 16.6 točk ter 4.1 asistence in 3.6 skoka na tekmo. V prejšnji sezoni je za Philadelphio v povprečju dosegal 13.7 točke, 3.2 skoka in 2.9 asistence, v svoji petletni karieri pa na igrišču prebije več kot pol ure na tekmo.

Značke: dallas, nabor

Članki iz rubrike