favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 18.11.2020 12:33:59

Dončić ŠE UPA! Znan SEZNAM 15 reprezentantov za novembrske kvalifikacije

Novi selektor moške članske reprezentance Aleksander Sekulić je objavil seznam 15-ih kandidatov za nastop, ki se bodo v nedeljo zbrali v ljubljanskem mehurčku ter tako začeli priprave na drugi cikel kvalifikacij za EuroBasket 2022 in dvoboja proti Ukrajini in Madžarski. V trenerskem štabu tudi Dalibor Damjanović in Dragiša Drobnjak.

Na seznamu reprezentantov, ki se bodo v nedeljo zbrali v Ljubljani so JAKA BLAŽIČ(Cedevita Olimpija),URBAN DURNIK(Koper Primorska),ALEN HODŽIĆ(Cedevita Olimpija),GREGOR HROVAT(Cholet, Francija),JAN KOSI(Krka),LUKA LAPORNIK(Krka),JURIJ MACURA(Koper Primorska),BLAŽ MAHKOVIC(Helios Suns),BLAŽ MESIČEK(Split, Hrvaška),JORDAN MORGAN(Unics, Rusija),EDO MURIĆ(Cedevita Olimpija),MATIC REBEC(Rouen Metropole, Francija),LUKA RUPNIK(Zaragoza, Španija),MIHA ŠKEDELJ(Krka) inJAN ŠPAN(Delteco Gipuzkoa, Španija).

Željo po nastopu je izrazil tudi Luka Dončić. Skupaj s Košarkarsko zvezo Slovenije si zelo prizadeva, da bi v prihajajočih kvalifikacijah lahko zaigral, a zaradi terminskih okvirjev lige NBA je ta verjetnost zelo majhna. Odločitev o tem, ali se bo Dončić, ki zadnje štiri tedne vadi z reprezentančnimi trenerji lahko pridružil reprezentanci v mehurčku, bo znana konec tedna.

Selektor Sekulić ne bo moral računati niti na drugega slovenskega igralca iz lige NBA Vlatka Čančarja, ki se že v petek odpravlja v Združene države Amerike. Zaradi obveznosti s svojimi klubi v evroligi ni niti Zorana Dragića, Klemna Prepelića in Žana Marka Šiška.

V tokratnem kvalifikacijskem ciklu Slovence v soboto, 28. novembra najprej čaka obračun z Ukrajinci ter v ponedeljek, 30. novembra povratni dvoboj z Madžari. Obe tekmi se bosta začeli ob 20.10 uri.

Aleksander Sekulić, selektor moške članske reprezentance:
''Na priprave za tekmi z Ukrajino in Madžarsko smo povabili petnajst košarkarjev. Med njimi žal ni igralcev, ki igrajo v Evroligi in ligi NBA. Kanček upanja, da bi se izbrani vrsti pridružil tudi Luka Dončić sicer še obstaja, saj se je Luka skupaj s Košarkarsko zvezo Slovenije res močno zavzel, da bi oblekel slovenski dres, a še ni prejel dovoljenja. Na seznamu so tako igralci, ki so bili v reprezentančnem kadru v zadnjih reprezentančnih akcijah in povratnik Luka Lapornik. Ob Jerneju Valentinčiču se nam bosta v štabu reprezentance pridružila Dalibor Damjanović in Dragiša Drobnjak. Upam, da se v nedeljo zberemo zdravi in v ponedeljek zavihamo rokave ter začnemo s pripravami na tekmi, ki sta pred nami.''

Kako na evropsko prvenstvo?
V kvalifikacijah za EuroBasket 2022 je dvaintrideset ekip razdeljenih v osem skupin. Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstile po tri reprezentance iz vsake skupine. Na prvenstvo so neposredno že uvrščene gostiteljice prvenstva Nemčija, Italija, Češka in Gruzija, ki pa ne glede na to igrajo v kvalifikacijah, kar pomeni, da se iz kvalifikacijske skupine v kateri igra eden izmed gostiteljev (skupine B, C, E in G) na prvenstvo uvrstita še dve najvišje uvrščeni reprezentanci.

Značke: doncic, reprezentanc

Članki iz rubrike