Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 12.06.2020 16:37:34

SENZACIJA vendarle na pomolu! NBA-zvezda vstopa v ligo ABA, ne boste verjeli, kam ...

Klubi v ligi ABA niti približno niso najbogatejši, a v košarkarskem svetu uživajo veliko spoštovanje.

Ker je košarka na področju nekdanje Jugoslavije vselej na visoki ravni in ker s tega področja ogromno nadarjenih igralcev odhaja v ligo NBA, ne preseneča, da tu in tam v ligi ABA zaigra kakšen od košarkarskih zvezdnikov.

Vse bolj glasne so govorice, da bo nekdanji zvezdnik lige NBA Brandon Jennings oblekel dres Igokee iz BiH. Pred dnevi je informacijo v svet poslal ugledni košarkarski novinar Chris Harper, a je trener kluba iz Aleksandrovca Dragan Bajić novico kategorično zanikal: "To je čista neresnica. O tem nismo razmišljali, kaj šele, da bi bil dogovor pred realizacijo."

A pozor, danes se je o prestopu Jenningsa v Igokeo razpisala španska Marca, kar kaže na to, da je vendarle tam, kjer je dim, tudi ogenj. Nemara so v teku vroča pogajanja, potrditve do končnega dogovora ne z ene ne z druge strani gotovo ne bo.

SEZONA Z BEČIROVIĆEM IN BREZCEM
Jennings niti približno ni ostareli zvezdnik, saj ima komaj 30 let. Potem ko jo je po koncu srednje šole - namesto na univerzo - mahnil v Evropo in kot najbolj nadarjen ameriški srednješolski košarkar presenetljivo okrepil rimsko Lottomatico. V evroligaški ekipi je združil moči s slovenskima košarkarjema Sanijem Bečirovićem in Primožem Brezcem. In v skupini C najmočnejšega evropskega tekmovanja tudi s takratno Union Olimpijo. Na obeh tekmah so bili Italijani uspešnejši - v Tivoliju za 11 točk (Bečirović 23, Jennings 14 in Brezec 10), v Rimu pa za pet točk (Bečirović 23, Jennings 8 in Brezec 6).

Jenningsa je na naboru za ligo NBA leta 2009 kot desetega po vrsti izbral Milwaukee. Številka ena je bil Blake Griffin, številka tri James Harden, številka pet Ricky Rubio, številka sedem Stephen Curry ... Jennings je v ligi NBA igral za Milwaukee, Detroit, Orlando, New York in Washington, bil je tudi na Kitajskem, nazadnje pa v Zenitu iz St. Petersburga. V rednem delu sezone 2011/12 je za Buckse v povprečju dosegal sijajnih 19,1 točke, skupaj pa v NBA-karieri zelo solidnih 14,1 točke.

Potem ko so Jenningsa španski mediji stalno primerjali s svojim čudežnim dečkom Rubiom, je prvi izjavil: "Res je, da je Rubio zelo mlad zaigral na olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu. Profesionalec je od 14. leta dalje. A ko sem igral proti njemu, je bila njegova statistika čista ničla. Imel je le dve podaji in dve izgubljeni žogi. Kako je to mogoče? Mislim, da sem boljši košarkar od njega, bolje mečem na koš. Edina stvar, v čemer je boljši od mene, je bejzbol."

jennings 2

Značke: nba, liga-aba

Članki iz rubrike