pošta, poštar, poštni delavec Svet24.si

Sindikat upravo Pošte Slovenije obtožuje vdora v...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

ku
ku
1 04.06.2020 11:20:18

Slovenija v strahu zaradi Dončića: Se bo uresničil najslabši možni scenarij? Slovenska legenda o tej katastrofi ...

Reuters
Legendarni Peter Vilfan o nadaljevanju lige NBA in kaj bi to pomenilo za slovensko reprezentanco.

Zdi se, da se bo sezona lige NBA zamaknila, s tem pa tudi naslednja, ki bo dodobra posegla v poletje, kar bi pomenilo, da NBA-zvezdnikov, vključno z Luko Dončićem in Vlatkom Čančarjem, ne bo v kvalifikacijah za OI. Kako komentirate tak položaj?
Za pričakovati je bilo, da bo liga NBA naredil čisto vse, da se sezona zaključi. Gre za tako veliko denarja, tako velik interes, pričakovanja javnosti in vsega ostalega, da bodo našli način, kako zaključiti sezono. Računal sem na to, da bodo vse tekme odigrali v Las Vegasu in jo zaključili v mesecu dni. Če so sprejeli odločitev, da se sezona zavleče do oktobra, pa pomeni le eno: da se tudi naslednja sezona podaljša in posledično križa s kvalifikacijami za OI, v katerih bo nastopila tudi Slovenija. To za nas pomeni katastrofo. Če bodo kvalifikacije junija, tako kot bi morale biti letos, Luke Dončića in Vlatka Čančarja ob takem premiku lige NBA ne bi bilo. Koronavirus je Sloveniji naredil ogromno škodo, celo katastrofo, na splošno košarki in na vseh ostalih področjih.

Verjamete, da Slovenija lahko pride prek kvalifikacij na olimpijske igre, tudi če bi ostala brez Dončića in Čančarja? Tudi Litva bi izgubila nekaj ključnih mož.
Po mojem mnenju bi to pomenilo minimalne možnosti, da se Slovenija uvrsti na največje tekmovanje, kot so OI. Res je, tudi Litva bi izgubila določene igralce. Tudi oni so majhna država. A zdi se, da premorejo večji bazen kakovostnih igralcev. Imajo ogromno takih igralcev, da lahko tudi brez NBA-igralcev zberejo fantastično reprezentanco. In ob dejstvu, da igrajo doma, pred domačimi navijači, veljajo za nesporne favorite. Res je, za zdaj smo mi evropski prvaki, za zdaj smo še najboljši v Evropi, a brez Luke, bodimo realni, bi bilo zelo težko.

Zdi se, kot da se nam OI stalno izmikajo. Začelo se je že leta 1992, ko ste tudi vi branili barve slovenske reprezentance.
Drži. Takrat smo bili celo najbližje uvrstitvi na igre, bilo je v Bilbau, ko smo imeli celo zadnji napad. Jure Zdovc, ki je bil takrat najboljši igralec tiste tekme, je imel zadnji met za zmago. Bilo je blizu, a žoga ni hotela skozi obroč. Nato so prišle olimpijske kvalifikacije v Atenah, takrat sem skrbel za prenos na televiziji in smo že v uvodu izpadli. Za letošnjo sezono sem resnično verjel, da bi nam z Luko Dončićem in ostalimi celo uspelo. Če pa bo liga NBA povlekla poteze, ki se omenjajo, so naše možnosti minimalne. Prvo sploh nismo organizatorji, drugič imajo ostale reprezentance dovolj igralcev, ki lahko sestavijo ekipo, ki bo boljša od naše.

VEČ O DOGAJANJU V LIGI NBA IN VSE VEČJI VERJETNOSTI, DA BO LUKA DONČIĆ OSTAL BREZ KVALIFIKACIJ ZA OLIMPIJSKE IGRE, SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: vilfan, dončić

Članki iz rubrike