mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.05.2020 21:06:06

Še dva do štiri tedne do odločitve o nadaljevanju lige NBA

Reuters
Komisar severnoameriške lige NBA Adam Silver bo preučeval izbruh novega koronavirusa in razvoj testiranj še dva do štiri tedne, preden se bo odločil, ali bodo nadaljevali tekmovanje, poročajo ameriški mediji.

Urnik, ki ga je komisar predstavil lastnikom klubov, je prvi znak, kdaj bi se lahko liga nadaljevala po prekinitvi tekmovanja 12. marca, poročata The Athletic in ESPN.

"Zdravje je na prvem mestu. NBA bo počakala en mesec glede odločitve, treba je dobiti še več testov in podatkov za oceno, kako resen je virus," je tvitnil krilni košarkar ekipe Los Angeles Lakers Jared Dudley.


NBA si želi več časa za preučevanje trenda novih primerov okužbe, želi izvedeti, kdo lahko resno zboli in kako se druge športne organizacije ukvarjajo s testi, poročajo mediji.

Lastniki klubov so sestanek zapustili z optimizmom, da se NBA dobro sooča s problematiko reševanja zdravstvenih tveganj, povezanih z nadaljevanjem sezone, predvidoma v varnih območjih, kot sta Las Vegas in Orlando.

ESPN je poročal, da se NBA, v kateri sicer igrajo tudi Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar, trudi za to, da je ne bi ustavil en pozitiven test. Sindikat igralcev naj bi bil naklonjen nadaljevanju.

Značke: nba, košarka, koronavirus

Članki iz rubrike