sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

ku
ku
0 18.04.2020 08:21:33

Arriel McDonald: "Sagadin? Njegove oči sem stalno čutil na svojem hrbtu"

Cedevita Olimpija
Se ga še spominjate? Legendarni Arriel McDonald je spregovoril za Sportal in razkril marsikatero skrivnost o življenju in dogajanju za časa njegovega bivanja v Sloveniji.

Pred 25 leti je iz belgijskega kluba Castors Braine prestopil v Interier iz Krškega ter se z dobrimi predstavami dokopal celo do finala državnega prvenstva in ponudbe tedaj evropsko usmerjene ljubljanske Olimpije. V Tivoliju je odigral tri sezone in bil med drugim leta 1997 ob Marku Miliću ključni član čete Zmaga Sagadina, ki se je zavihtela na rimski zaključni turnir četverice ter sezono končana na tretjem mestu v Evropi.

"McDonald za predsednika," je pisalo na enem od transparentov. To so bili časi prve večje vseslovenske športne evforije po osamosvojitvi. Mala tivolska dvorana je bila ob evropskih tekmah kot po pravilu premajhna, vstopnica, za katero je bilo pogosto treba v vrsti pred kioskom čakati več ur, eden najbolj dragocenih lističev v mestu, prvič so športni navdušenci spoznavali koncept črnega trga, na parkirišču pod šišenskim hribom pa še zdaleč niso bila parkirana le vozila z ljubljanskimi registrskimi tablicami, so zapisali na Siolu.

"Lepo je bilo kramljati o Sloveniji. Ko pridem v Ljubljano, me pocukajte za rokav. Spila bova kakšno pivo. In verjemite mi, prišel bom," je ob koncu telefonskega Sportalovega sobotnega intervjuja dejal Arriel McDonald.

O trdi roki trenerja Zmaga Sagadina: "Star ali mlad, Slovenec ali tujec. Zmagu Sagadinu ni bilo mar. Do vseh se je obnašal enako. Kričal je na vse. Na Marka Tuška, Vladimerja Stepanio ali na kakšnega obetavnega mladinca, ki se nam je pridružil na treningih. Da, bil je zahteven, toda po drugi strani zelo odkrit. Ni nam lagal ali nas zavajal. Vse nam je povedal v obraz, četudi vsebina ni bila najbolj prijetna. Boš ubogal, ali ne. Tretje poti ni bilo. To mi je ustrezalo. Za pravo košarkarsko usmeritev sem potreboval trdo roko."

Značke: mcdonald, olimpija

Članki iz rubrike