Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 05.04.2020 13:22:05

To je vrhunec njegove kariere, tega si je močno želel ... Vanessa s solzami v očeh govorila o KOBEJU!

Sloviti košarkar Kobe Bryant, ki je januarja umrl v helikopterski nesreči, bo letos vstopil v košarkarsko hišo slavnih v Springfieldu. Poleg Bryanta so v "razredu 2020" še nekatera slovita imena, kot so Tim Duncan, Kevin Garnett in trener Rudy Tomjanovich. Slovesnost bo 29. avgusta.

Poleg Bryanta, Duncana, Garnetta in Tomjanovicha so si mesto med "nesmrtnimi" prislužili še ameriška košarkarica Tamika Catchings, ameriški trenerki Kim Mulkey in Barbara Stevens ter dolgoletni generalni sekretar Mednarodne košarkarske zveze Patrick Baumann.

Bryant je celotno 20-letno poklicno kariero med letoma 1996 in 2016 preživel pri jezernikih iz Los Angelesa. V tem obdobju je petkrat slavil v severnoameriški ligi NBA, ob tem je v dresu ameriške reprezentance dvakrat zmagal na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 in Londonu 2012. "To je izjemen dosežek in velik čast. Zelo smo ponosni na njega, seveda si želimo, da bi bil danes tukaj z nami, da bi to skupaj proslavili. Zagotovo je to vrhunec njegove NBA kariere, to je nekaj, kar si je močno želel," je v videopogovoru in s solznimi očmi dejala njegova žena Vanessa Bryant.


Mesto med najboljšimi si je prislužil Duncan, nekdanji center San Antonia je tako kot Bryant petkrat zmagal v ligi NBA. Garnett je kar 21 sezon preživel pod obroči najmočnejše košarkarske lige na svetu in zastopal barve Minnesote, Bostona in Brooklyna. Edini naslov lige NBA je osvojil v dresu keltov v sezoni 2007/08.

Houston je pod vodstvom Tomjanovicha dvakrat slavil v ligi NBA v sezonah 1993/94 in 1994/95. Mesto v Springfieldu si je izborila tudi ameriška košarkarica Tamika Catchings, nosilka kar štirih odličij najbolj žlahtnega leska z olimpijskih iger v Atenah 2004, Pekingu 2008, Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016.

Trenerki Kim Mulkey in Barbara Stevens sta prav tako v "razredu 2020", obe sta pustili globoke sledi pri vodenju ekip v ameriški študentski ligi NCAA, posthumno pa je bil v hišo slavnih sprejet še Švicar Baumann, dolgoletni generalni sekretar Fibe.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike