Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
6 10.03.2020 08:30:28

ŠOK za Američane: Dončić iz slačilnice?! To je prizor, ki ga ne boste več videli! To so podrobnosti ...

Ameriške poklicne športne lige NBA, NHL, MLB in MLS so v ponedeljek zvečer zaradi koronavirusa sprejele skupno odločitev o zaprtju dostopa novinarjem do slačilnic za intervjuje s športniki po koncu tekem. Zaprt je tudi dostop do klubskih sob in slačilnic za vse drugo "ne-nujno" osebje.

Odločitev je bila sprejeta po posvetovanju s strokovnjaki za nalezljive bolezni in javno zdravje. V košarkarski ligi NBA, hokejski ligi NHL, baseballski ligi MLB in nogometni ligi MLS imajo športni novinarji praviloma dostop do športnikov za kratke pogovore pred tekmo na parketu, ledu ali igrišču ter po tekmi v slačilnici.


Športne lige so sporočile, da pri ukrepu ne gre za prepoved dostopa novinarjev do športnikov, ki pa začasno do nadaljnjega ne bo mogoč v slačilnicah in klubskih prostorih. Novinarski dostop naj bi bil v bodoče omogočen zunaj takih prostorov, verjetno potem na hodniku pred slačilnicami, kot zdaj velja za izjave trenerjev.

Prepoved vstopa v slačilnice velja od danes, intervjuji s športniki pa bodo na primer v ligi NBA dovoljeni le ob razdalji od dva do dva in pol metra, kar bo delovalo za tiste z dolgimi rokami ali pripomočki. NBA obenem razmišlja še o igranju tekem pred praznimi tribunami, čemur sicer nasprotujejo tako igralci kot trenerji, kaj šele navijači.

Značke: zda, virus

Članki iz rubrike