900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 10.03.2020 00:31:08

KAAAJ? LeBron James svoj dres prodal ZA REKORDNO VSOTO, še nihče ni nikoli iztržil toliko

Toliko denarja za dres? Padel je zgodovinski rekord ...

Gre za dres LeBrona Jamesa iz tekem All-Star, ki je bila prejšnji mesec odigrana v Chicagu in na kateri je zaigral tudi Luka Dončić - v prvi peterki ob boku zvezdnika LA Lakersov. Predmeti iz tekme, ki je bila povsem v znamenju tragične helikopterske nesreče, v kateri sta med drugimi življenje izgubila tudi legendarni nekdanji košarkar Kobe Bryant in njegova hčerka Gianna, so bili naprodaj na avkciji. Večina zaslužka je bila namenjena dobrodelnima fundacijama Mamba in Mambacita, preostanek pa fundaciji, ki pomaga revnim otrokom po vsem svetu.

Dres, ki ga je na tekmi nosil James, je dosegel neverjetno številko - 630 tisoč ameriških dolarjev oziroma 550 tisoč evrov. Toliko za dres iz lige NBA še nihče ni nikoli plačal. To je absolutni zgodovinski rekord, ki je bil dosežen, potem ko so dražitelji ceno popravili kar 231-krat.



Zanimivo, pred tem se je James ponašal z zaslužkom 192 tisoč dolarjev (168 tisoč evrov) od prodaje svojega dresa - srednješolskega dresa, ki ga je nosil na naslovnici prestižne revije Sports Illustrated.

Na dresu je številka 2, v spomin na Gianno, ki je imela to številko v svoji kratki košarkarski karieri. Tekmeci (ekipa Giannis) je v spomin na Kobeja nosila številko 24. James je v prodanem dresu za svojo ekipo (ob zmagi s 157:153) dosegel 23 točk.

Značke: lebron-james, nba

Članki iz rubrike