Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
1 14.02.2020 07:19:10

Kakšen DERBI v libi NBA! Dva podaljška sta dala končnega zmagovalca in brez besed pustila tudi Luko DONČIĆA (video)

Reuters
Košarkarji Boston Celtics so v severnoameriški ligi NBA po dveh podaljških ugnali Los Angeles Clippers s 141:133 in prišli do sedme zaporedne zmage v domači dvorani ter osme na zadnjih devetih tekmah. Jayson Tatum je dosegel 39 točk, s čimer je le za dve zaostal za strelskim rekordom kariere, Marcus Smart je k zmagi dodal 31 točk.

Tatum je iz igre zadel 14 od 23 metov na koš, trojke je metal 5:10, ob tem pa dodal devet skokov v več kot 47 minutah na parketu, medtem ko je igral čvrsto obrambo proti Kawhiju Leonardu in druščini.

"To je bila res težka tekma, a nismo popustili. Lepo bo iti na premor za tekmo zvezd kot zmagovalec in res uživati v teh prostih trenutkih," je po tekmi dejal Tatum.

"Veliko sme vadil met. Poleg tega mi soigralci zaupajo in tudi jaz zaupam njim. Dobro znamo prepoznati, kdo je 'vroč' in komu je treba podati žogo," je o eni od skrivnosti uspeha Keltov dodal Tatum.

V domači ekipi sta se izkazala še Gordon Hayward z 21 točkami in 13 skoki, ter Kemba Walker, ki je k zmagi prispeval 19 točk in devet skokov.


Prvi strelec gostov iz Kalifornije, ki so večji del tekme odigrali brez Paula Georgea, je bil Lou Williams, ki je s klopi dosegel 35 točk, prvi zvezdnik moštva Leonard jih je zbral 28 in 11 skokov.

Kelti so obenem sporočili, da bodo naslednjo sezono upokojili dres s številko 5 Kevina Garnetta, ki je leta 2008 popeljal Boston do naslova prvaka NBA.

Na edini preostali tekmi večera pred premorom za tekmo All-Star je italijanski košarkar Danilo Gallinari dosegel 29 točk in popeljal ekipo Oklahoma City Thunder do zmage s 123:118 nad New Orleansom.

Nemški rezervist Dennis Schröder je dodal 22 točk, Novozelandec Steven Adams pa 11 točk, vključno s svojo prvo trojko v NBA, in 11 skokov. Chris Paul je zbral 14 točk in 12 podaj.

Zvezdnik pelikanov, novinec Zion Williamson je bil prvi strelec tekma z 32 točkami, JJ Redick pa je s klopi za New Orleans dodal 24 točk.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike