900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 31.10.2019 09:48:52

Hardnovih 59 za 159 točk in zmago Houstona

Reuters
James Harden se strelsko prebuja. Superzvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA je po slabših strelskih predstavah na prvih dveh tekmah na zadnjih dveh dosegel skoraj 100 točk, vključno z 59 za zmago njegovega Houstona s 159:158 proti Washingtonu. V pretekli noči je odmevala tudi poškodba nosilca igre Golden State Warriors Stephna Curryja.

Najboljši strelec lige pretekle sezone je sezono začel s poraznim metom, saj je na uvodnih treh tekmah zadel le 28,9 odstotka svojih poskusov iz igre. To je bilo pozabljeno v noči na četrtek, ko je na svoji 19. tekmi s 50 točkami ali več Harden zadel 18 od 32 metov in zgrešil le enega od 18 prostih metov.

S pomočjo Hardnove izvrstne posamične predstave je Houston izničil 46 točk Bardleyja Beala za domači Washington in na tekmi z visokim izidom prišel do tretje zmage v sezoni.


"Včasih lahko narediš vse prav in se zadeve ne izidejo, kot si pričakoval. Jaz garam vsak dan. Zaljubil sem se v to, da nenehno izboljšujem svojo igro," je po tekmi dejal Harden.

Na ostalih tekmah je odmevala poškodba Curryja, ki si je ob padcu med prodorom na koš na domači tekmi proti Phoenix Suns zlomil zapestje. Ni še jasno, koliko tekem bo moral počivati, a za podprvake iz San Francisca postajajo obeti za to sezono po odhodu Kevina Duranta vse slabši. Še en udarec jim je zadal Phoenix, ki je na koncu zmagal s 121:110.

Moštvo Philadelphia 76ers medtem ostaja neporaženo kot edino s štirimi zmagami. Eden izmed glavnih favoritov za osvojitev naslova je v tretji četrtini sicer ostal brez centra Joela Embiida, ki je bil izključen zaradi pretepa s Karlom-Anthonyjem Townsem iz gostujoče Minnesote, a je kljub temu brez težav s 117:95 prišel do zmage.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike