ženska Dobra karma

Energijska napoved od 26. 2. do 5. 3.: na udaru ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Furs od Zorana Jankovića terja osem letnih plač

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

Ana Praznik Njena.si

Ana Praznik vitkejša na male ekrane?

ku
ku
1 27.08.2019 16:17:57

Na pročelje zgradbe je narisala Larryja Birda, potem jo je obiskal NJEGOV ODVETNIK (FOTO)

Eden najbolj znamenitih košarkarjev vseh časov Larry Bird je moral angažirati odvetnika, ker mu ni bila všeč njegova podoba na grafitu v Indianapolisu.

Bird je v svojih domačih krajih, v rodni Indiani, ena največjih športnih zvezd, za univerzo Indiana State je blestel v študentskih letih, največji sloves pa pridobil v času igranja za Boston v ligi NBA. Nedavno je umetnica Jules Muck na pročelju ene od večstanovanjskih zgradb v Indianapolisu Birdu namenila mural - ogromen grafit, a je njegovo telo prekrila z različnimi tetovažami.


Danes 62-letni nekdanji košarkar nima niti ene tetovaže, zato se je odzval. Preko svojega odvetnika je od umetnice zahteval, da tetovaže izbriše, mural pa lahko ostane. Kot je pojasnil odvetnik Gary Sallee, Bird ne želi, da ga ljudje dojemajo kot tetoviranega fanta. "Larry je vse dosegel s trdim delom in te podobe ne želi pokvariti. Ustvaril je blagovno znamko, ki jo mora zaščititi. Poslikava na zgradbi ne sovpada z njegovo podobo v javnosti."

Umetnica bo morala spoštovati njegovo zahtevo, uspela pa se je dogovoriti, da bo na njegovem telesu pustila eno tetovažo - napis Indiana na roki. Kot razlog, zakaj je njegovo telo prekrila s tetovažami, je navedla, da se je želela zabavati, predvsem pa je želela podobi nekdanjega košarkarja dodati nekaj drugačnega. "Nikoli nisem želela užaliti Birda," je še dodala.

Značke: larry-bird, grafit

Članki iz rubrike