900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
1 27.08.2019 16:17:57

Na pročelje zgradbe je narisala Larryja Birda, potem jo je obiskal NJEGOV ODVETNIK (FOTO)

Eden najbolj znamenitih košarkarjev vseh časov Larry Bird je moral angažirati odvetnika, ker mu ni bila všeč njegova podoba na grafitu v Indianapolisu.

Bird je v svojih domačih krajih, v rodni Indiani, ena največjih športnih zvezd, za univerzo Indiana State je blestel v študentskih letih, največji sloves pa pridobil v času igranja za Boston v ligi NBA. Nedavno je umetnica Jules Muck na pročelju ene od večstanovanjskih zgradb v Indianapolisu Birdu namenila mural - ogromen grafit, a je njegovo telo prekrila z različnimi tetovažami.


Danes 62-letni nekdanji košarkar nima niti ene tetovaže, zato se je odzval. Preko svojega odvetnika je od umetnice zahteval, da tetovaže izbriše, mural pa lahko ostane. Kot je pojasnil odvetnik Gary Sallee, Bird ne želi, da ga ljudje dojemajo kot tetoviranega fanta. "Larry je vse dosegel s trdim delom in te podobe ne želi pokvariti. Ustvaril je blagovno znamko, ki jo mora zaščititi. Poslikava na zgradbi ne sovpada z njegovo podobo v javnosti."

Umetnica bo morala spoštovati njegovo zahtevo, uspela pa se je dogovoriti, da bo na njegovem telesu pustila eno tetovažo - napis Indiana na roki. Kot razlog, zakaj je njegovo telo prekrila s tetovažami, je navedla, da se je želela zabavati, predvsem pa je želela podobi nekdanjega košarkarja dodati nekaj drugačnega. "Nikoli nisem želela užaliti Birda," je še dodala.

Značke: larry-bird, grafit

Članki iz rubrike