Govorica telesa Dobra karma

Energijska napoved: mlaj prinaša prelomnico v ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za soboto, 22. februarja

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

revščina Svet24.si

Položaj Slovenca: lani smo živeli malo bolje

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Slovenska glasbenika spet postala starša

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

nu
nu
1 05.07.2019 10:38:11

MAMA ga je 'ubila'! Ti misliš, da si NOVI DRAŽEN? Če hočeš biti kot moj Dražen, ti mora biti ...

Draženova mama Biserka z Dončićevo mamo Mirjam ob srečanju v Zagrebu.
Facebook
Biserka Petrović je močno razburkala hrvaško javnost.

Hrvaški košarkar Mario Hezonja je v teh dneh končal pri Portlandu, tam pa je vzel številko 44, s katero je ob svojem prihodu v ligo NBA igral legendarni Dražen Petrović. Hezonja številke seveda ni izbral naključno - ob prihodu v zvezno državo Oregon je govoril, da želi počastiti Draženovo zapuščino in nadaljevati njegovo poslanstvo, ob tem pa je sprožil izjemno odmeven odziv Draženove mame. Ta je izbiro najprej pohvalila, nato pa Mariu napela nekaj šokantno krepkih. 

"Načeloma mi je všeč, da je Mario izbral številko 44 v spomin na mojega Dražena in na to, kakšen vtis je pustil v ligi NBA. Navsezadnje je Portland klub, ki ga je izbral na naboru in v katerem je odigral prve NBA tekme," je poudarila, nato pa udarila z vso silo in z vso simboliko. "Ob tej priložnosti pa bi rada Mariu sporočila, da si želim, da bi se redno odzival na vpoklic v hrvaško reprezentanco. Tako, kot je to počel Dražen. Če si že želi biti nov Dražen, mora razmišljati tako, saj je v športu, v katerem ti mora biti reprezentanca sveta!"

Ob tem pa je Biserka Petrović tudi zelo jasno in nedvoumno spomnila, da je Dražen leta 1993 umrl na cesti ravno zato, ker se je odzval klicu reprezentance, čeprav se mu tisto poletje nikakor ne bi bilo treba. "Spomnite se leta 1993! Dražen se je brez razmišljanja in s poškodovanim kolenom odločil, da bo v hrvaškem dresu odigral kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Mnogi igralci danes na kaj takega ne bi niti pomislili, zato želim sporočiti Hezonji, naj na takšen način sledi Draženu in njegovi zapuščini." 

Naj pojasnimo, da je Hezonja leta 2017 zavrnil nastop za Hrvaško na tistem evropskem prvenstvu, na katerem je slavila Slovenija. Tudi na klice novega hrvaškega selektorja pa se ne odziva. 

Članki iz rubrike