Črne oči 1 Dobra karma

Skrivnostni otroci s črnimi očmi (3. del)

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. februarja

KOLUMNA NOVA Damir Crncec PL Reporter.si

Napad na policijo nam kaže kako blizu je ...

Državni zbor-Parlament Svet24.si

Se bo etika poslancev zaradi 12 členov kodeksa ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

Iva Pahor Martelanc Njena.si

Umrla je mati Boruta Pahorja

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

ue
ue
1 03.07.2019 09:54:05

TO JE TO! Zdaj praktično NI več DVOMOV! Luka DONČIĆ bo naslednje leto igral ...

Profimedia
Fiba je razkrila kriterije, po katerih bo delila vabila za olimpijske kvalifikacijske turnirje.

Na predlog več evropskih in ameriških zvez ter po konzultacijah z ECA se je Fiba odločila za spremembo tekmovalnega koledarja kvalifikacij za EuroBasket 2021. Predvideno je bilo, da se začnejo novembra letos, naslednji trije termini so februar in november 2020 ter februar 2021. Ostalo bo le pri teh treh, kajti novembrski je prečrtan. Razloga sta natrpan koledar in zgoden začetek olimpijskih iger v Tokiu 2020, tako bo vsaka reprezentanca v vsakem od treh oken odigrala po dve tekmi. Tudi slovenska, ki pa morda ne bo zares tekmovala: če bo dobila gostiteljstvo ene od skupine EP 2021, bo nastopala izven konkurence.

Tema sestanka izvršnega odbora Fibe so bile tudi kvalifikacije za olimpijske igre. Neposredno se bo v Tokio uvrstilo sedem reprezentanc z letošnjega svetovnega prvenstva - po dve najboljši iz Evrope in Amerike ter po ena iz Azije, Afrike in Oceanije -, osmi udeleženec OI bo gostiteljica Japonska. Ostala štiri mesta bodo zapolnjena v kvalifikacijah, v katerih bo na štirih turnirjih nastopalo 24 reprezentanc, na vsakem po šest.


Šestnajst udeležencev kvalifikacij bo tistih, ki na svetovnem prvenstvu ne bodo uspeli priti do mesta v Tokiu, za ostalih osem mest pa je izvršni odbor zdaj dokončno potrdil kriterij izbora: iz štirih con (Evropa, Afrika, Amerika, Azija-Oceanija) bosta udeleženca najbolje rangirani reprezentanci na lestvici Fibe po svetovnem prvenstvu. Slovenija je trenutno na njej sedma, pred njo so ZDA, Španija, Francija, Srbija, Argentina in Litva, za njo pa od evropskih držav Grčija, Hrvaška in Rusija.

Višjeuvrščene bodo vse igrale na svetovnem prvenstvu, od tistih za njo pa lahko Slovenijo prehiti le Grčija. Hrvaška se namreč ni uvrstila na SP, Rusija pa nas ne more več prehiteti, saj zaostaja za skoraj 100 oziroma petino vseh točk. Lestvica Fiba se po novem računa po vsaki odigrani tekmi, zajema pa rezultate zadnjih sedmih let. Ali bodo Luka Dončić in druščina igrali olimpijske kvalifikacije od 6. do 12. julija 2020 (olimpijske igre v Tokiu so od 24. julija do 9. avgusta), bo znano po koncu svetovnega prvenstva (od 31. avgusta do 15. septembra), ko bo Fiba objavila posodobljeno lestvico.

A čeprav se bodo točke še nekoliko spremenile, je vseeno bolj ali manj jasno, da bi se moral zgoditi čudež, da Slovenija ne bi bila ena od dveh evropskih ekip, ki bo v kvalifikacijah za OI igrala glede na ranking.

Članki iz rubrike