mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 18.06.2019 07:36:21

Se ŠALITE?! EPSKI in NOOOR zaključek el clasica, ki je Luko DONČIĆA pustil odprtih ust in brez besed! (video)

Reuters
Real Madrid in Barcelona sta odigrala enega od najbolj epskih zaključkov tekme.

Madridski Real je dobil prvo tekmo finala španskega prvenstva, zato je poln samozavesti pričakal tudi domačo tekmo pred polno dvorano. A minuto pred koncem jim nikakor ni kazalo dobro, v obup jih je celo tekmo spravljal Francoz Thomas Heurtel, res pa je tudi, da varovancem Pabla Lasa igra nikakor ni stekla. 

Tako so se manj kot 2 minuti pred koncem znašli v zaostanku devetih točk (65:74), tudi v samem zaključku tekme so dolgo časa zaman lovili Barcelono. 28 sekund do konca je Barcelona vodila za 5 točk, za nameček pa je Sergio Llul zgrešil met za tri. A imel pri tem tudi kanček sreče, da se je po srditem boju za žogo ta v avt odbila od košarkarja Kataloncev in Real je imel spet žogo v svojih rokah. 

Prav Llul je z 2 zadetima prostima metoma znišal zaostaenek, na drugi strani pa je z enakim izkupičkom vrnil Francoz Heurtel. A nezbranost Barcelone v obrambi je hitro izkoristil Randolph ter s hitro trojko 16,5 sekund pred koncem vrnil upanje Realu. 

Nato pa je sledila norišnica. Semafor je po prvem zadetem prostem mestu Sergia Llula kazal še 8,4 sekunde do konca in rezultat 78:80, drugega je odlični veteran zgrešil, a Real se je dokopal do žoge. Rudy fernandez jo je predal prav Llulu, ta pa je z izjemnim pregledom nad igro žogo čez celo raketo vrgel do Jayceeja Carrola, ki so ga košarkarji Barcelone pustili povsem samega, ta pa je z izjemno natančnosto zadel za tri, za zmago in za eksplozijo čustev.

Zmago je z ogromnim navdušenjem (tudi na družbenih omrežjih) pospremil Luka Dončić, ki ni mogel verjeti, kaj so uprizorili njegovi nekdanji soigralci. 

Članki iz rubrike