sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

koronavirus,hiša, samoizolacija, ženska Svet24.si

Po vnovič pozitivnem testu mlada Slovenka ...

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Sledenje telefonom: pooblaščenka svari pred ...

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

STA
STA
0 17.06.2019 12:25:58

Selektor Damir Grgić se je odločil: to je 12 košarkaric, ki bodo nastopale na evropskem prvenstvu

www.alesfevzer.com
Deset dni pred začetkom evropskega prvenstva v Nišu in točno mesec dni po zboru reprezentance je selektor Damir Grgić določil dvanajsterico košarkaric, ki bodo branile slovenske barve. Izbrano vrsto sta kot zadnji zapustili mladi Tina Cvijanovič in Gala Kramžar.

Dvanajsterico izbrank selektorja Grgića sestavljajo kapetanka Nika Barič, branilke Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Zala Friškovec, Aleksandra Krošelj in Eva Rupnik, krilni košarkarici Tina Jakovina in Maruša Seničar, krilna centra Shante Marie Evans in Merisa Dautović ter centra Eva Lisec in Teja Goršič.

"Za selektorja je trenutek, ko mora s seznama reprezentančnih kandidatk prečrtati kakšno ime sila nehvaležna naloga. Dekleta res zelo zavzeto vadijo in odločitev strokovnega štaba ni bila lahka. Na koncu smo se odločili, da na prvenstvo ne potujeta mladi Tina Cvijanovič in Gala Kramžar. Obema se zahvaljujem za njuno prizadevnost. Dekleti imata odličen karakter in sta iz pravega testa. Z nadaljnjim dobrim delom bosta kmalu še bolj močno potrkali na vrata članske reprezentance," je dejal Grgić.

Slovenija s pripravami na eurobasket nadaljuje v Zrečah in bo v četrtek poletela v Rigo, kjer jo čakata še zadnji pripravljalni tekmi. V petek se bo pomerila s Kitajsko in v soboto z Latvijo. Na prizorišče evropskega prvenstva se bodo Slovenke odpravile v torek, 25. junija.Evropsko prvenstvo v Nišu bodo začele v četrtek, 27. junija ob 16. uri, ko se bodo pomerile z Madžarkami. Naslednji dan prav tako ob 16.00 jih čaka Turčiji, po dnevu premora pa bodo igrale še z Italijo (18.30).

"Pred nami je zaključek priprav na evropsko prvenstvo. Skupaj smo točno mesec dni in na trenutke že delujemo tako, kot si vsi skupaj želimo. Dve naporni tekmi s Slovaško sta pokazali še določene napake v naši igri, ki jih bomo v naslednjih dneh skušali odpraviti. Nika Barič in Tina Jakovina sta po petkovih težavah v soboto že bili v polnem pogonu, tako da gremo sproščeno naprej po predviden programu. Konec tedna nas v Rigi čaka še zadnji tekmovalni test, nato pa misli povsem usmerimo proti Nišu," je dodal Grgić.

Slovenke so v dosedanjem delu pripravljalnega obdobja odigrale šest tekem. Zabeležile so štiri zmage in dva poraza, zadnjega na sobotnem srečanju s Slovakinjami, ki je bilo odigrano za zaprtimi vrati. Selektor Damir Grgić je to tekmo izkoristil za uigravanje določenih novih taktičnih zamisli, obračun pa odigral tudi s precej premešano postavo.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike