Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 20.05.2019 07:27:17

Leonard od bedaka do velikega JUNAKA, Toronto pa je vrnil udarec

Košarkarji Toronta so v finalu vzhodne konference severnoameriške lige NBA premagali Milwaukee Bucks po dveh podaljških s 118:112 in izid v zmagah znižali na 1:2. Moštvi igrata na štiri zmage.

Toronto je bil blizu zmagi že v rednem delu, ko je Kawhi Leonard minuto in 13 sekund pred koncem z zadetima prostima metoma zvišal vodstvo Kanadčanov na 96:91, a je gostom dve sekundi pred koncem podaljšek priigral Khris Middleton. Toronto je nato vodil tudi v podaljšku, a so se gosti uspeli vrniti, Leonard pa je zgrešil odločilni met s piskom sirene. Drugače je bilo v drugem podaljšku, v katerem se je Leonard odkupil kar z osmimi točkami.

Prav 27-letni Leonard kje bil s 36 koši tudi najbolj učinkovit igralec večera, Pascal Siakam je k zmagi dodal 25 točk. in 11 skokov. Pri Milwaukeeju je bil s 24 točkami najboljši George Hill, Giannis Antetokounmpo pa je v statistiko vpisal neverjetnih 23 skokov, temu pa dodal 12 točk. Morda je prav on prevesil tehtnico na stran Toronta, saj je moral po šestem prekršku skoraj štiri minute in pol pred koncem drugega podaljška z igrišča.



Ne gre spregledati, da je Leonard na tekmi igral tudi s poškodovano nogo. "Bilo je težko. Na parketu sem bil 52 minut in to v play offu. To telo zanesljivo čuti. Čutiš 30 minut, če jih odigraš. A brez skrbi. Grem k zdravniku in ta bo vse uredil in gremo dalje," je po tekmi povedal najučinkovitejši igralec večera, ki je statistiki dodal tudi devet skokov.

Četrta tekma bo v torek, prav tako v Torontu.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike