nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
1 28.03.2019 11:52:40

ZGODOVINSKI POSNETEK! Legendarni JORDAN je igral za klub iz Trsta, povsem blizu Slovenije (VIDEO)

Reuters
Michael Jordan. Za večino športnih oziroma košarkarskih ljubiteljev ima danes 56-letni gospod še vedno status najboljšega košarkarja na svetu vseh časov.

Šestkratni prva lige NBA, šestkratni MVP finalne serije, petkratni MVP lige, 14-kratni udeleženec tekme All-Star in še bi lahko naštevali. Skratka legenda igre pod košema. Zaznamoval je ero Chicaga, ki mu je ostal zvest skozi praktično celotno kariero, le ob koncu, po drugi vrnitvi na parket je oblekel še dres Washingtona.

Pa ste vedeli, da je zaigral tudi v Evropi? Ste vedeli, da je ob eni priložnosti nosil tudi dres tržaškega kluba, za katerega je v uspešnih devetdesetih igral tudi Gregor Fučka ali pa, denimo, Dejan Bodiroga, danes pa zanj igra Zoran Dragić?

jordan dres


Ob koncu avgusta 1985, po svoji krstni sezoni v ligi NBA, ko je postal novinec leta, je takrat 23-letni Michael Jordan v promocijski akciji Nika prispel v Italijo in čisto blizu slovenske meje, v Trstu, oblekel dres Stefanela. Ta se je v kombinirani zasedbi, v kateri je zaigral tudi Dražen Dalipagić, v ekshibicijskem dvoboju pomeril z Juvecaserto.

Jordan je na tekmi kakopak navdušil nabito polno dvorano, tekmo je končal s 30 točkami, vrhunec spektakla pa je bilo njegovo silovito zabijanje, ki ga tabla ni zdržala. Razletela se je na tisoč koščkov, posnetek pa se je precej let za tem pojavil na spletu.

air jordan Shattered Backboard


Dogodek z razbito tablo je vzpodbudil tudi Nike, ki je pred petimi leti na tržišče postavil novo verzijo prvega modela košarkarskih copat iz linije Air Jordan, s posebnim imenom "Air Jordan 1 - Shattered Backboard" in v oranžno-črnih barvah tržaškega Stefanela.

Članki iz rubrike