mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 22.09.2018 08:39:33

Besede, ki DVIGAJO OBRVI! Dončić ODKRITO o CILJIH za prvo sezono, Nowitzki pa o pričakovanjih od Dončića, ki ne bi mogla biti …

vszi
Luka Dončić in Dirk Nowitzki o Luki Dončiću.

Ekipa Dallasa se je danes družila s sedmo silo pred novo sezono lige NBA, na medijskem dnevu pa so lahko Američani izvedeli veliko zanimivega o ekipi Dallasa in njenih prvih zvezdnikih. Dirku Nowitzkemu in Luki Dončiću.

Luka je med drugim govoril o svojih prvih izkušnjah v življenju onstran luže in ekipi Dallasa. »Z vsemi igralci sem se hitro ujel v Dallasu. Po navadi sem bolj sramežljiv, ne govorim veliko, če ne poznam ljudi. Vsi so me sprejeli, še posebej trenerska ekipa je res sijajna. Veselim se igranja z Dennisom Smithom, ki ima izjemen odriv. Zelo je izboljšal met in obrambe bodo imele z njim veliko težav. Ne morem verjeti, da bom v isti ekipi z legendarnim Dirkom. To je res prav posebna čast. Šele na skupnem treningu sem se zares zavedel, da sem v isti ekipi z njim,« je med drugim dejal Dončić, ki za svojo prvo sezono nima prav skromnih ciljev: »Najprej se želim z moštvom uvrstiti v končnico, nato pa še osvojiti nagrado za najboljšega novinca leta.« Tako je tudi prav, tako razmišljajo šampioni!

No, še korak dlje pa je šel legendarni Nowitzki. »Upam, da nekega dne postane MVP. Ima ta potencial. Je neverjetno izkušen za svoja leta. Vse zna. Odlično podaja. Pri 203-205 cm višine lahko žogo prenese v napad. Če gre nasprotnik pod postavljenim blokom lahko zadane trojko, toda najbolj me je navdušil njegov pregled nad igro in no-look podaje. V svojih 20 letih nisem videl nikogar, ki bi pri tej starosti imel tak pregled in tako podajal. Neverjetno izkušen je za svoja leta. Čaka ga veliko trdega dela, vendar nam je zelo všeč in mislim, da je samo nebo njegova meja,« pravi sloviti Nemec, ki v Luki vidi celo enega od naslednikov LeBrona Jamesa, Stepha Curryja in drugih superzvezdnikov.

Značke: dončić, nowitzki

Članki iz rubrike