Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

mamica jozica Svet24.si

FOTO: Jožica po moževi smrti ostala sama z ...

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

toča, Rona-Alpe Svet24.si

VIDEO in FOTO: V silovitem neurju dva mrtva, ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 16. junija

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

STA
STA
1 05.08.2018 11:31:59

V besedni obračun ameriškega predsednika in LeBrona Jamesa se je vpletla tudi PRVA DAMA

Profimedia
V besedni dvoboj med predsednikom ZDA Donaldom Trumpom in prvim zvezdnikom severnoameriške košarkarske lige NBA LeBronom Jamesom se je vmešala tudi prva dama ZDA Melania Trump in pohvalila delo, ki ga James opravlja pri pomoči otrokom. Podporo Jamesu je izrazilo tudi več aktivnih in nekdanjih igralcev NBA.

Odziv prve dame je v izjavi za ameriško televizijsko mrežo CNN podala njena tiskovna predstavnica Stephanie Grisham, ki je ocenila, da LeBron James "dela v dobro prihodnjih generacij". Po poročanju BBC je dodala, da si Melania Trump želi "odprt dialog o vprašanjih, s katerimi se danes soočajo otroci".

V izjavi pa je Melania Trump tudi poudarila pomen odgovornega obnašanja na spletu, kar bi se po poročanju portala britanskega javnega medija lahko razumelo tudi kot prikrita kritika tvitanja njenega moža.

Besedni dvoboj med Jamesom in Trumpom se je vnel ta teden, potem ko je košarkarski zvezdnik v intervjuju za CNN v ponedeljek Trumpa obtožil, da športnike, ki med predvajanjem ameriške himne protestirajo, uporablja za svoje politične namene, ob tem pa povzroča delitve v družbi.


"Ne morem sedeti križem rok in biti tiho," je dejal James, ki s svojo fundacijo podpira šolo v domačem mestu Akronu v Ohiu in socialno ranljive otroke.

Trump mu ni dolgo ostal dolžan. V svojem slogu je v soboto na Twitterju žalil trikratnega prvaka NBA, da ni ravno inteligenten. "Z LeBronom Jamesom je ravnokar opravil intervju najbolj neumen človek na televiziji, Don Lemon. Uspelo mu je, da je LeBron izpadel pameten, kar ni lahko narediti," je zapisal ameriški predsednik.

Objavo je ameriški predsednik še začinil z besedami, iz katerih se lahko razume, da v razpravi o tem, ali je najboljši košarkar vseh časov LeBron James ali Michael Jordan, podpira slednjega.

Trumpova kritika Jamesa je med nekdanjimi in aktivnimi igralci NBA sprožilo val podpore za enega najboljših košarkarjev vseh časov. Med njimi se je oglasil tudi Jordan, ki je v sporočilu zapisal: "Podpiram L. J. Opravlja izjemno delo za svojo skupnost."

Članki iz rubrike