požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 27.05.2018 08:17:23

Prvaki NBA izsilili odločilno sedmo tekmo

Profimedia
Prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors so v finalu zahodne konference dobili šesto tekmo v boju s Houston Rockets s 115:86 in izid v boju na štiri zmage izenačili na 3:3. Odločilna sedma tekma bo tako v ponedeljek v Teksasu. Tudi finale vzhoda med Cleveland Cavaliers in Boston Celtics je izenačen na 3:3.

Bojevniki so v uvodni četrtini zaostajali že za 17 točk, na koncu pa na krilih Klaya Thompsona, ki je zbral 35 točk, zanesljivo slavili zmago. Stephen Curry je k zmagi dodal 29 točk, Kevin Durant pa 23.

"Nočem še iti domov. Vso sezono smo preveč garali, da bi šli kar domov," je po zmagi dejal junak večera Thompson, ki je zadel devet trojk.



Pri raketah je bil najboljši kandidat za najkoristnejšega igralca (MVP) lige James Harden, ki je končal pri 32 točkah, devetih podajah in sedmih skokih, a v drugem polčasu so ga branilci naslova prvaka uspešno zaustavili.

Zmagovalec finala zahodne konference se bo v velikem finalu prvenstva NBA pomeril ali s Cleveland Cavaliers ali Boston Celtics. Prvič po letu 1979 bo tako v finalu vzhodne kot zahodne konference odločala sedma tekma.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike