volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 28.09.2017 11:27:59

VELIKO PORTORIŠKO SRCE! Igralec iz lige NBA se je obrnil na lastnika Cubana, ta pa ga je osupnil z odgovorom

Potem ko je orkan Maria pustošil po več karibskih otokih, potem pa dosegel še Portoriko, so humanitarne misije za pomoč trem milijonom in pol prebivalcev, ki so na tem ameriškem čezmorskem ozemlju preživeli najhujše neurje v svoji zgodovini.

Eden tistih, ki se je močno zavzel, je tudi košarkar J. J. Barea, član Dallasa v ligi NBA. Niti za trenutek ni sedel križem rok, takoj je zavrtel telefonsko številko svojega šefa, lastnika kluba Marka Cubana, in ga prosil, če mu posodi klubsko letalo, s katerim bi lahko v svojo domovino prepeljal humanitarno pomoč.


"Poglej na mail in preberi elektronsko sporočilo," mu je le pet minut zatem sporočil Cuban. Barea je bil močno presenečen nad hitrim odzivom in v sporočilu našel potrdilo, da ga letalo že čaka pripravljeno za vzlet.

barea in zena


Skupaj z ženo Viviano Ortiz je Barea v dogovoru z raznimi organizacijami v ZDA in Portoriku organiziral zbiranje hrane, agregatov in najnujnejših stvari za življenje. Vse to so hitro natovorili na letalo, ki je skupaj z Bareo odletelo v Portoriki. Po pristanku je košarkar pomagal pri raztovarjanju in organizaciji logistike, potem pa se je vrnil v Dallas.

Prvi človek kluba Mark Cuban je potrdil, da to ni bil edini let za pomoč ljudem v Portoriku, kmalu bodo sledili še drugi, tretji ... itd. Barea zaradi treningov in skorajšnjega začetka sezone ne bo več potoval v Portoriko, je pa organizacijo humanitarne misije, ki jo je sam začel, prepustil svojemu očetu in stricu, ki bosta poskrbela, da se bodo uresničile vse njegove človekoljubne zamisli.

barea


"Mislim, da se ljudje v ZDA ne zavedajo, kako težko stanje je v Portoriku. Vem, da mnogi vedo, da je slabo, ampak ne vedo, kako slabo je v resnici," je Barea razlagal ameriškim medijem.

V humanitarni akciji je pomagal tudi Carmelo Anthony, še en zvezdnik iz lige NBA, ki v sebi nosi portoriško kri. Novi član Oklahome je odprl poseben račun za ljudi iz Portorika, do danes se je na njem zbralo že več kot 200 tisoč dolarjev.

barea letalo 1

barea letalo 2

portoriko

Članki iz rubrike