Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
27.09.2017 16:03:48
Deli članek:

SENZACIONALNO! Ko boste videli, kaj so španski trenerji napovedali DONĆIĆI za novo sezono pri REALU, boste komaj verjeli!

Želite vedeti, kakšen vtis je Luka Dončić pustil na evropskem prvenstvu? Izvolite.

Drži, ko je prvič v karieri zaigral na zaključnem turnirju četverice evrolige, je Luke Dončića nekoliko zmanjkalo. Enako velja tudi za končnico prejšnjega španskega prvenstva. Toda v Španiji nihče ni prenehal verjeti v nadnaravni talent čudežnega 18-letnika, to prepričanje pa je dodatno učvrstil Dončićev fantastičen nastop na evropskem prvenstvu, na katerem je s Slovenijo seveda prišel do zlatega odličja. 

Dončić je navdušil do te mere, da se je v tradicionalni napovedi nove sezone, ki jo organizira sloviti športni časnik Marca, zgodilo nekaj izjemnega, nekaj resnično senzacionalnega. Marca je namreč vse trenerje vseh španskih prvoligašev zbrala v prav posebni anketi in jim postavil zgolj dve vprašanji. Pod točko ena: kdo bo državni prvak. In pod točko dve: kdo bo MVP celotne sezone španskega prvenstva, torej najboljši, najkoristnejši igralec.

Državni naslov so v veliki večini napovedali Realu, resnično presenetljiva pa je napoved najboljšega. Da, zdaj ste verjetno že uganili. In da, verjetno ste ob tem začutili, kako noro cenijo košarkarja, ki je star šele 18 (!?) let. Morda ga cenijo celo bolj, kot si mislimo, pa čeprav si o Dončiću seveda tudi na sončni strani Alp mislimo vse najboljše.

Verjetno ni treba posebej poudarjati, kako močna je konkurenci v španski ligi, kakšna imena so se znašla za Dončićem in kaj to pomeni za igralca, starega (še enkrat!?) zgolj 18 let!