Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 03.08.2017 17:43:28

Ena najbolj uspešnih pevk na svetu želi postati (so)lastnica kluba v ligi NBA

Reuters
Potem ko je lastnik Houston Rocketsov Leslie Alexander pred enim mesecem javno napovedal, da želi prodati klub, se stopnjujejo govorice, kdo bi utegnil postati nov lastnik ene privlačnejših franšiz v ligi NBA.

Alexander je Houston kupil leta 1993 za 85 milijonov dolarjev, danes pa je ta klub po oceni revije Forbes vreden 1,65 milijarde dolarjev. Mnogi verjamejo, da bi lahko cena celo presegla 2 milijardi. Toliko je namreč pred tremi leti Steve Ballmer odštel za Los Angeles Clipperse.

Dobiček za Alexandra bo torej astronomski, zato ugibanja ameriških analitikov, zakaj sploh želi prodati rakete, niti niso potrebna. Bolj zanimivo je iskanje novega lastnika kluba, ki je v prejšnji sezoni v rednem delu dosegel 55 zmag, ki svoj ugled gradi na Jamesu Hardnu in ki je nedavno na svoj igralski seznam dodal Chrisa Paula, obenem pa v svoje vrste vabi Carmela Anthonyja.

Nekdanji košarkar Dikembe Mutombo, ki je kariero končal v tem klubu, je že javno priznal, da si želi biti eden od lastnikov, recimo solastnik, v isti sapi pa je pozval vse tiste, ki imajo veliko denarja in jim za rakete ni vseeno. Nemara je mislil tudi na pevko in superzvezdnico Beyonce, ki je rojena v Houstonu in za katero je znano, da ima rada košarko. In nemara je ravno poziv Mutomba motiviral glasbenico, da je zdaj na glas izrazila zanimanje za nakup deleža v lastniški strukturi Houstona.

Beyonce
Profimedia


Beyonce je kar dobro vpeta v dogajanje v ligi NBA, njen mož Jay-Z je bil namreč med letoma 2004 in 2013 solastnik Brooklyna, potem pa je svoj delež prodal, saj se je znašel v konfliktu interesov, potem ko je ustanovil športno agencijo Roc Nation Sports, s katero med drugimi zastopa tudi Kevina Duranta, Justisa Winslowa and Rudyja Gayja.

Če bo Beyonce, nekdanja članica skupine Destiny's Child, danes pa skoraj pol milijarde vredna samostojna glasbena izvajalka (tudi igralka, modna kreatorka in model), res postala solastnica kluba v ligi NBA, se bo pridružila seznamu znanih osebnosti, ki imajo delež v uspešnih športnih franšizah - Justin Timberlake je solastnik pri Memphisu, kjer je rojen, Usher pa v Clevelandu.

Članki iz rubrike