Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 19.05.2017 15:43:51

Prvi turško-grški incidenti v Istanbulu (video)

Tudi ob košarkarskih tekmah lahko zavrejo navijaške strasti. Še posebej v Istanbulu, kjer je pred leti na ulici življenje izgubil navijač Crvene zvezde.

Danes bo Istanbul gostil polfinalni tekmi evrolige. Medtem ko bo domači Fenerbahče (vsaj kar zadeva navijaške incidente) v turškem peklu, vendar brez omembe vredne španske protiuteži, gostil Real s slovenskim adutom Luko Dončićem, še pred tem pa se bosta brez navijaške napetosti srečala moskovski CSKA in Olympiakos, je vroče izven dvorane.

Tarče domačih huliganov so kajpak grški navijači. Kot poročajo turški mediji, je 15 navijačev iz Pireja, ki so se sprehajali blizu glavnega trga Taksim, napadla skupina domačinov. Ti so najprej zažgali pirotehnično sredstvo in ustvarili ogromno dima, potem pa ob vzklikanju "Istanbul, Istanbul" z noži krenili nad Grke. Enega naj bi ranili v nogo, drugega naj bi porezali po obrazu, s hladnim orožjem naj bi bili ranjeni vsaj še trije, nihče od njih pa naj ne bi bil v življenski nevarnosti.



Kmalu po napadu so na prizorišče prišli policisti v civilu in umirili situacijo. Napadalci gotovo niso člani glavne navijaške skupine Fenerbahčeja iz Istanbula. Po enem scenariju gre za privržence tega kluba, ki so v Istanbul pripotovali iz mesta Maltepe, po drugem scenariju gre celo za navijače mestnega tekmeca Bešiktaša.

Danes ob 17.30 bo dvorana Sinan Erdem Dome gosila polfinalni dvoboj med CSKA-jem in Olympiakosom, tri ure pozneje pa še poslastico ali finale pred finalom - obračun Fenerbahčeja in madridskega Reala.

Članki iz rubrike