Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
14.02.2016 09:38:35
Deli članek:

Tekmovanje zvezd: LaVine s črte za proste mete, Curry poražen (video)

V noči na nedeljo so bila v ligi NBA na sporedu tekmovanja v zabijanju, metanju trojk in poligonu.

Vrhunec vikenda zvezd bo na sporedu danes, ko se bosta v Torontu pomerili najboljši ekipi vzhoda in zahoda. Kot po navadi, pa so večer pred velikim spektaklom na svoj račun prišli tekmovalci v zabijanju, metu trojk in poligonu.

Košarkar Minnesote Zach LaVine je drugič zapored zmagal na tekmovanju v zabijanju na vikendu zvezdnikov lige NBA v Torontu, z drugim zaporednim zmagoslavjem pa je ponovil dosežke Michaela Jordana (1987 in 1988), Jasona Richardsona (2002 in 2003) in Nata Robinsona (2009 in 2010).

V zabijanju je lansko zmago ubranil Zach LaVine (Minnesota). Njegova zabijanja so najbolj prepričala sodnike, pa tudi občinstvo, še posebej pa je navdušil z zabijanjem s črte za proste mete, ko si je med letom žogo med nogami podal iz ene v drugo roko. V finalu je premagal Aarona Gordona (Orlando).


CURRY PORAŽEN

Veliko pozornosti je bilo usmerjene v tekmovanju meta trojk. Prvi favorit je bil seveda Stephen Curry, na koncu pa je moral priznati premoč soigralcu Klayju Thompsonu. Zanimiv je bil tudi poligon, kjer je z vsemi organizatorji igre in branlci pometel orjak Karl-Anthony Towns. Novinec pri moštvu Minnesota je v finalu pometel z Isaiahom Thomasom (Boston).