Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.01.2016 08:27:47
Deli članek:

Cleveland "nogometno" odstavil Blatta. Je tako hotel LeBron?

V ligi NBA te stvari ponavadi počnejo drugače, Zelo nenavadna poteza Clevelanda zato močno diši po uporu prvega zvezdnika ekipe.

Košarkarji Clevelanda so ostali brez dosedanjega trenerja. Kot so v sporočili iz kluba, so se kljub izrednim uspehom razšli z Davidom Blattom. Ta je z ekipo, zbrano okrog zvezdnika LeBrona Jamesa, v sezoni dosegel 30 zmag in doživel 11 porazov, lani pa je ekipo popeljal v finale lige NBA, kjer so na koncu slavili Golden State Warriors.

Blatta bo zamenjal njegov dosedanji pomočnik Tyronn Lue, ki je takoj podpisal triletno pogodbo in s tem dal slutiti, da je bila za ameriške razmere zelo nenavadna poteza že nekaj časa načrtovana. S tem pa je še okrepil govorice, da je glavno vlogo pri vsem skupaj odigral nihče drug kot prvi zvezdnik ekipe James.  

"Včasih zmaguješ na tekmah, a kljub temu postajaš slabši. Naredili smo kar nekaj korakov nazaj, manjka pa nam pravi ekipi duh in odnos do tekem, česar ne moremo sprejeti," je v zvezi z odhodom trenerja povedal manager kluba David Griffin in zagotovil, da igralci niso povezani z odločitvijo uprave.

"Hvaležen sem, da sem smel biti glavni trener Cleveland Cavaliers. Počaščen sem, da sem smel sodelovati s tako skupino izrednih igralcev. Ponosen sem na to, kar smo dosegli," pa je ob slovesu dejal Blatt, s katerim se James nikoli ni dobro razumel, je pa eden najboljših košarkarjev ves čas v ospredje postavljal prav novega trenerja Lueja.