Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
03.01.2016 15:20:39
Deli članek:

Skorajšnja ponovitev brutalnega pretepa med Indiano in Detroitom (video)

Pred enajstimi leti je na dvoboju med Detroitom in Indiano prišlo do enega najbolj brutalnih pretepov v zgodovini lige NBA, včeraj se je vse skupaj skoraj ponovilo.

Tudi če niste ljubitelj ligeNBA, se verjetno spomnite množičnega pretepa med košarkarji Detroita in Indiane, ki je leta 2004 zaznamoval najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu in je odmeval povsod po svetu. 

Takrat sta si najprej v lase skočila Detroitov Ben Wallace in Indianin Ron Artest (danes znan kot Metta World Peace), potem pa se je Artestu, ki mu je eden od navijačev v glavo vrgel poln kozarec pijače, povsem snelo. Skočil je na tribuno in fizično obračunal z navijačev Pistonsev, ki so mu na pomoč priskočili še nekateri. Artest je začel mlatiti enega za drugim, kaj kmalu sta se mu pridružila še Stephen Jackson in Jermaine O'Neal. Pretep je trajal kar nekaj časa, ko se je vse skupaj umirilo, pa so vsi trije košarkarji Indiane komajda prišli v garderobo, kajti razjarjeni navijači Detroita so jim v glavo zmetali vse, kar jim je prišlo pod roko. 

Kazni za pretepače so bile rigorozne, Artest je bil kaznovan s 86 tekmami prepovedi (ker košarkarji v času kazni ne dobivajo plače, je ostal brez skorajda petih milijonov dolarjev), Jackson s 30, O'Neal s 15, Wallace s 6, Anthony Johnson s 5, Reggie Miller, Chaunsey Billups, Derrick Coleman in Elden Campbell pa s po eno tekmo. 

Enajst let kasneje bi se kaj kmalu lahko zgodovina ponovila. Med Indiano in Detroitom - tokrat na domačem igrišču Pacersov - je znova zavrelo, takoj po koncu obračuna, ki so ga s 94:82 dobili Pacersi. V lase sta si skočila Marcus Morris in prvi zvezdnik Indiane Paul George. Košarkar Detroita je Georga silovito odrinil, ta mu ni želel ostati dolžan, toda v trenutku so se na parketu v gneči znašli vsi košarkarji Detroita in njihova klop ter vsi predstavniki Indiane. Vse skupaj je izjemno spominjalo na leto 2004, vendar tokrat na srečo do večjih incidentov ni prišlo.

Petelinjenje med Morrisom in Georgem si lahko ogledate v prvem priloženem videoposnetku, v drugem pa vam ponujamo dogajanje iz leta 2004.