callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

STA
STA
0 30.12.2015 22:59:08

Slovenski obračun v Madridu dobil Dončić

Profimedia
V košarkarski evroligi so bile na sporedu tekme prvega kroga drugega dela tekmovanja.

V prvem krogu drugega dela košarkarske evrolige je med štirimi slovenskimi košarkarji prvi na parket stopil Zoran Dragić, ki je s Himkijem v ruskem obračunu v skupini F gostil moskovski CSKA in zmagal z 91:89, v sredinem večeru pa je v obračunu s slovenskim pridihom Real premagal Brose Baskets z 82:79.

V ruskem dvoboju so domači košarkarji vztrajno lovili goste in jih v 31. minuti tudi ulovili, v 33. minuti pa s trojko Zorana Dragića povedli z 80:72. V napeti končnici je zmago domači ekipi z 91:89 prinesel Aleksej Šved, z 28 točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme. Dragić je k zmagi svoje ekipe prispeval sedem točk, od tega dve trojki, v 18 minutah pa je imel še tri skoke in podajo.



V isti skupini je Jaka Blažič z Laboralom Kutxo gostoval v Kaunasu. Evropski prvaki iz leta 1999 so bili proti španski ekipi večji del tekme v podrejenem položaju, saj so že po prvi četrtini zaostajali za 14 točk, na koncu je bilo 68:89. Blažič je igral le šest minut, v tem času pa se ni vpisal med strelce, v statistiko je dodal skok in blokado. S 16 točkami je bil najboljši strelec Laborala Kutxe Američan Darius Adams s 16 točkami, kolikor jih je za Žalgiris dosegel tudi Kanadčan Olivier Hanlan. Glavni sodnik na tekmi je bil Slovenec Sašo Pukl.

V Madridu sta se pomerila Real in Brose Baskets, za katera igrata Luka Dončić in Aleksej Nikolić. Uspešnejši je bil prvi, tako zaradi zmage Špancev z 92:89, kot tudi zaradi svojega prispevka. V 21 minutah je namreč zbral po dve točki, skoka in podaji, Nikolić je na parketu prebil slabi dve minuti in se, razen z enim zgrešenim metom, ni vpisal v statistiko.

Članki iz rubrike