Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
02.12.2015 13:02:27
Deli članek:

Kako huda je res poškodba Zacka Wrighta?

www.alesfevzer.com

Za Olimpijo gre morda drevi v evropskem pokalu že za biti ali ne biti. Če namreč na gostovanju pri Bonnu doživi poraz, bo pot v drugi krog vsaj zelo otežena, če ne nedosegljiva.

Po današnjem srečanju bosta resda na sporedu še dva kroga, a Ljubljančani najprej gostijo Bilbao, ki v gosteh še ni izgubil tekme, nato pa gredo v Oldenburg, ki igra vse bolje in jih je tudi že premagal v Stožicah.

To je uspelo tudi Bonnu in prav zato je nocojšnje srečanje toliko pomembnejše za zmaje. Če izgubijo, se bodo Nemci izenačili z njimi in bodo v medsebojnih tekmah boljši. Ljubljančani se lahko še kako tolčejo po glavah za tisti poraz pred dobrim mesecem dni, ko so ob upokojitvi dresa Marka Milića igrali slabo in Bonnu na pol podarili zmago. Slednji je ob Olimpiji premagal le še Oldenburg doma, od slavja v Sloveniji pa izgubil vse štiri naslednje obračune.

Seveda je aktualna tudi druga pot, v primeru zmage Olimpije. Potem bo Bonn praktično odpadel iz boja za napredovanje, oziroma vsaj ne bo več tekmec zmajem, ki bi imeli dve zmagi več. Za seboj bi tako morali pustiti le še eno ekipo, Nanterre ali Oldenburg.

Ljubljančani so po dveh zaporednih zmagah, po eni v ligi ABA in evropskem pokalu, spet lažje zadihali, predvsem pa bi to moralo sprostiti pritisk, ki se je po petih zaporednih porazih že pošteno stopnjeval. V Bonn niso odpotovali v popolni postavi, doma je ostal Mitja Nikolić, ki ima težave z ramo. Po posebnem programu še vedno dela Saša Zagorac, bolečino v hrbtu po udarcu v Trentu prav tako še zmeraj čuti Ronalds Zakis, Zack Wright pa ...

"Je videti v redu že zelo dolgo časa," je predvčerajšnjim dejal trener Gašper Potočnik in hitro dodal, da se šali ter upal, da bi Američan lahko drevi nastopil. A, saj veste, kako pravijo. V vsaki šali je pol resnice. Dejstvo je, da Wright ne igra od takrat, ko se je razvedelo, da ima ponudbo Avellina. Pravzaprav, da jo je slednji poslal Olimpiji, z Wrightom naj bi bili Italijani tako ali tako vse dogovorjeni, da se preseli tja po koncu prvega dela evropskega pokala. In nerodno bi se bilo (še bolj) poškodovati ravno pred odhodom ...

Potočnik sicer hvali napadalno kombinatoriko Bonna, ena od glavnih stvari bo bolje ustavljati pick'n'roll igro Nemcev, za katero v Stožicah niso našli orožja, čeprav so zamenjali kar nekaj obramb. "Moramo se bolje pripraviti, skušati omejiti njihove glavne stvatri, v tem primeru verjamem, da smo lahko konkurenčni," pravi Potočnik, ki upa, da so njegovi varovanci po zadnjih dveh zmagah spoznali, kaj vodi do uspeha. "Najprej morajo razmišljati o obrambi, o kontroli skoka in šele potem o napadu. Dejstvo je, da se nam je vse prevečkrat zgodilo obratno, je pa spet to odvisno tudi od nasprotnika."

www.alesfevzer.com