Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
02.12.2015 11:03:30
Deli članek:

Vujačić: Tako mu bo dolgčas, da se bo vrnil

Profimedia

Eden najboljših košarkarjev današnjega časa Kobe Bryant je pred dnevi sporočil, da se namerava po koncu te sezone upokojiti in končati dvajestletno kariero v ligi NBA. Kaj si o tem misli njegov nekdanji soigralec Saša Vujačić?

"Gotovo se bo dolgočasil, zato mislim, da se utegne vrniti na parket," pravi 31-letni Mariborčan, ki je z Bryantom dolgih sedem sezon delil slačilnico pri jezernikih in v tem času s črno mambo spletel tudi zanj neprecenljivo prijateljstvo. "Je eden najboljših košarkarjev vseh časov. Je prav zmagovalec, gotovo ga bomo pogrešali, če se bo prav zares poslovil. V tem primeru se mu lahko le priklonim", je še dodal Vujačić, ki kajpak ni pozabil poudariti, da se je od Bryanta marsikaj naučil in da mu je pokazal pravo pot.

Profimedia

Če Vujačić Bryanta res pozna zelo dobro, predvsem njegov značaj in njegovo razmišljanje, potem se bo morda izkazalo, da ima prav. Morda se bo 37-letni virtuoz, ki si je v karieri nadel pet šampionskih prstanov, res vrnil na parket. Morda bo posnemal največjega vseh časov Michaela Jordana, kateremu se je v svoji najboljši podobi tako zelo približal. Jordan se je namreč kar dvakrat vračal na parket lige NBA, potem ko je številnim navijačem že pomahal v slovo.