Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

helikopter, reševanje Svet24.si

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, ...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

Topalović 23 mm Ekipa24.si

Zdaj je uradno! Milijonski prestop iz prve ...

ivo-boscarol Njena.si

Ivo Boscarol navdušil z edinstvenim poslom

sveca Ekipa24.si

Velika tragedija! Umrl je zelo uspešni slovenski ...

ku
ku
0 05.11.2015 09:59:28

Srbkinja brez noge se vrača na parket!

Srbska košarkarica Nataša Kovačević, ki je zaradi prometne nesreče ostala brez ene noge, bo kmalu spet igrala.

Sedmega septembra 2013 so se košarkarice madžarskega Györa peljale na tekmo, ko je prišlo do hude nesreče. Šofer avtobusa se je hotel izogniti avtomobilu, ki je peljal po njegovi strani, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom in avtobus se je prevrnil. Življenje sta izgubila trener in direktor kluba, nekaj igralk je bilo poškodovanih, najhuje takrat še ne 20-letna Srbkinja Nataša Kovačević, ki so ji morali amputirati levo nogo do kolena.


Prekinjena je bila kariera ene najbolj nadarjenih evropskih košarkaric, ki pa se ni vdala v usodo, pač pa zelo kmalu napovedovala, da bo spet igrala košarko. Mnogi so jo trepljali po ramenih in si verjetno mislili svoje, toda besede Kovačevićeve se bodo očitno uresničile. Dekle je že kmalu po tistem, ko je prišla iz bolnišnice začela trenirati, vzdrževati fizično kondicijo, potem pa je s pomočjo Fibe, srbske in francoske košarkarske zveze dobila protezo, s katero se ji je odprl nov svet.

Z njo je dejansko dobila možnost vrnitve na košarkarski parket in Kovačevićeva, ki se tudi v času po nesreči ni predajala malodušju in pesimizmu, si ni dala dvakrat reči. Zadnja dva meseca že trdo vadi, pridružila se je tudi treningom Crvene zvezde, zdaj pa je klub objavil novico, da bo Kovačevićevo tudi registriral za igranje v prvi srbski ligi. O tem sta že bili obveščeni tudi srbska zveza in Fiba, zaradi nošenja proteze pa ne obstajajo nobene formalne ovire oziroma kršenje pravil, da Kovačevića ne bi smela spet zaigrati.

Galerija

Članki iz rubrike